Grillpartizni hívta a német család, az afgán szomszédjaikat, a lányaik sínylették meg

Egy bajor bí­ró­ság már íté­le­tet is hir­de­tett az afgán mig­ráns ügyé­ben. A tár­gya­lá­son meg­hall­ga­tott szak­értő sze­rint a fi­a­tal férfi anal­fa­béta.

A bajorországi Erding város bíróságán ítélték el azt a 24 éves afgán férfit, aki tavaly egy grillparti során molesztált egy hét és egy tízéves lány testvérpárt. A migráns a buli előtt nem sokkal költözött be egy erdingi társasház lakásába, a szomszédok pedig úgy gondolták, hogy ismerkedés céljából meghívják az új lakót is.

A vádirat szerint az esti órákban a grillpartit rendező család lakásában folytatódott a mulatság, ahol az afgán fiatal a kanapén ülve először a házigazdák 10 éves lányát kezdte a mellén és az intimebb részein fogdosni. Utána pedig a hétéves lányt csókolta meg, aki moccanni sem bírt a félelemtől.

Amikor a zaklató elment aludni, az idősebb lány elmesélte, hogy mi történt korábban, amire a kisebbik lány is könnyekben tört ki. A 36 éves édesapa szerint a lányai még a mai napig is szenvednek a történtek miatt – írja a tz.de nevű bajor híroldal.

Az afgán elkövető az ügyvédje és a tolmácsa segítségével beismerte a bíróságon, hogy mit tett, és egyben szerette volna a sajnálatát is kifejezni.

A bíróságon meghallgatott pszichológus szakértő szerint a fiatal férfit traumatizálta, hogy háborús övezetben nőtt fel. Az afgán bevándorló 2016-ban érkezett Németországba, ahol viszonylag hamar kapott munkát az erdingi gyógyfürdőben.

Miután elvesztette munkáját depresszióba esett, nehezített körülménynek számít, hogy az elkövető írni és olvasni sem tud.
Kiderült az is, hogy a migránsnak már korábban is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Egyszer azért indítottak eljárást ellene, mert üldözőbe vett egy nőt, egy másik alkalommal pedig a város parkjában fogdosott fiatalkorú lányokat és 18 év feletti nőket. A bíróság ennek fényében egy év négy hónapra ítélte az afgán zaklatót.