Gender-hiszti: alig volt hallgató a szakon, mégis megy a balhé

Az oktatásban – amennyire tudom – vannak bizonyos minimumok. Például abban a tekintetben, hogy adott létszám alatt nem indul el egy képzés. Így járhatott az ELTE gender-kurzusa is.

A vasasrnap.hu információi szerint egy évvel ezelőtt 15 helyre 10 hallgatót vettek fel, akik közül 9 kezdte meg a képzést, de tavaszta már csak 7 tanuló maradt.

Értük megy a balhé, miattunk hisztériáznak a liberálisok, nekik szól a sztrájk, mert a kormány megszüntette a szak támogatását, így magát a képzést is.

Vicces.

Hét tanuló. Az ELTE-n.

Tudom, hogy vannak az úgynevezett büfé-szakok, amelyek ugye arról híresek, hogy óriási kamuk és könnyedén elvégezhetőek, ellenben a végén kapott diploma annyit ér, mint mondjuk egy tanáré. Valami ilyesmi lehetett a gender-szak, ám ez annyira megfoghatatlanul feleslegesnek tűnt még a hallgatók számára is, hogy mindössze hét embert érdekelt komolyan.

Ellenben 27 (huszonhét!) tanárt foglalkoztattak miattuk. Így vicces igazán ez az egész… Huszonheten oktattak hetet… Ilyenkor senkinek sem fáj a liberálisok között az „adófizetők pénze”? Ha a genderről van szó, akkor semmi sem drága? Úgy tűnik.

Persze lehet tüntetni, lehet hisztériázni, hogy a szak megszűnése nagyon nem píszí. Már csak az a kérdés, hogy akkor a tüntetők miért nem választották ezt a képzést? Úgy tűnik, hogy csak akkor fáj ez, ha nincs. Mert amúgy, ha van, akkor – már bocsánat a hetektől –, de senkit sem érdekel.

Vicces…