“Párizst” akartak csinálni Budapestből, Sargentini hergeli őket: fosztogattak, gyújtogattak, öt rendőr megsérült, kettőt gázszprével fújtak le

Az Ország karácsonyfát át is fel akarták gyújtani.

Párizsias a hangulat, még a Marseillaise magyar verziója is felcsendült a hangszórókból.

Főként diákok, nyugdíjasok, politikusok és civil aktivisták, voltak jelen a tüntetésen, azaz olyanok, akik vagy még, vagy már, vagy sohasem dolgoztak a munka világában.

Olyan egyetemisták tüntetnek a munkások jogaiért, akik még soha sem dolgoztak és nagyrészük saját bevallása szerint azért akar diplomát, hogy ne is keljen dolgoznia kétkezi munkát. Eközben valódi munkásokkal szinte egyáltalán nem lehetett találkozni a tegnapi tüntetésen.

Anarchista liberálisok és jobbikos huligánok támadtak a rendőrökre, kukákat borogattak, gyújtogattak és közben a rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat fosztogatták. Az internacionalizmus jegyében a tüntetők a Marseillaise-t énekelték, miközben támogató üzeneteket kaptak Sargentini asszonytól.  A magyargyűlölő bezöldült hollandus Soros-szolgálóleány orgazmusközeli állapotba került attól, hogy legfeljebb 1-2 rendbontó megkísérelte felborítani a magyar főváros nyugalmát. Neki ezt a posztot sikerült kierőszakolnia magából.

„Budapest az utcán, az Orbán-kormány új törvényei ellen tüntetnek!”

 

A rendőrökre támadó anarchistákat a Twitteren a Soros-Sargentini-jelentés megfogalmazója, a magyargyűlölő Judith Sargentini szélsőbaloldali holland EP-képviselő hergelte.

A hergelés meg is hozta az eredményt, ugyanis az agresszív zöld-bolsevik népség, hogy miképp kommentált az interneten, az ebben a cikkben elolvasható:  Fröcsögjön a vér! Verd szét a rendőr fejét! Öljük le a nyuggereket! – ha rajtuk múlna, igen lámpavasakon sorakoznának a kormánypárti polgárok hullái és élve égetnék el a rendőröket

Rendőrök védik az Ország karácsonyfáját

A tüntetők egy része Budapesten az V., Kossuth téren szánkókat gyújtott fel, valamint a téren lévő padokat felborította és megrongálta. Néhány a téren lévő szánkózni is elégették.

Több nagy demokrata azonban élelmesebb volt és felgyújtás helyett inkább haza is vitt belőle pár darabot.

Volt akit már a szánkóval távozás után értek utol és kérték vissza tőle az ellopott játékot. Tiszta szégyen …

De volt amikor egy ilyen szánkó visszaszerzés során hátulról ütötték le az újságírót:

A rendbontók a rendőrökkel szemben is agresszíven léptek fel és megkísérelték az ország karácsonyfáját is felgyújtani, arra petárdákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak. A rendőrök a keletkezett tüzet eloltották.

Az este folyamán az agresszívvá vált tüntetők újra és újra provokálták a rendőröket, akik mindvégig higgadtságra intettek mindenkit. Egy esetben például a demonstráció egy résztvevője ismeretlen összetételű, maró hatású gázzal fújta le a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőröket.

A cél egyértelműnek tűnik: anarchiát és káoszt teremteni az országgyűlésben és az utcán, ahogy korábban sikerült például Ukrajnában. Mindössze bruttó 1.500 ember csinálta az esti fesztivált. Ez úgy nagyjából egy átlagos Paks–Vasas nézőszáma az NB I-ben.

A felvételeken jól látszott, hogy jobbikos kisnyilasok és anarchista liberálisok többször megrohamozták a rendőrsorfalat és megpróbáltak betörni a parlament épületébe.

“Gyújtsuk fe!” , mármint a Kossuth téri karácsonyfát.
Aztán “gyújtsd fel a jászolt”, visszakereshető, 21 óra 40 perckor mondták.
Majd következett a “Basszátok meg keresztények” rigmus!

A rendőrsorfalban szolgálatot teljesítő két rendőr megsérült, parancsnokuk orvosi ellátásuk érdekében kivonta őket a feladatellátásból.

A helyszíni orvosi vizsgálatukat követően mindkét rendőr folytatta szolgálatát. A tömegből alattomos módon a rendőrökre támadó tüntető a csoportba visszaolvadva eltűnt a helyszínről. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Később építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobál a rendőrök felé. A megsérült rendőrök száma ötre emelkedett.

 Az őrjöngő tömeg egy része be akart törni a Parlamentbe, azzal a felkiáltással, hogy “hozzuk ki a koronát”

A tipikus fekete-vörös anarchista Antifa zászló is megjelent:

A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében egy idő után elrendelte a védőfelszerelés használatát.

A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel, ennek ellenére négy rendőr megsérült. A fokozódó agresszivitás megtörésére egy idő után könnygázt alkalmaztak, de a rendőrség újra higgadtságot kért a tüntetőktől.- írja a police.hu

A rendőrség a további károkozás és a biztosításban részt vevő rendőrök testi épségének érdekében a rendbontókat kiszorította a területről, miután tovább provokálták a rendőröket.

További képek és videók az eseményekről

A forgalom akadályozása a Lánchídon

 

A Mérce becslése szerint 2-3 ezer tüntető lehet a téren, a de az Országház kapujánál a tüntetők vannak túlerőben.

Rövid összefoglaló videó kommentár nélkül:

A tüntetők egy füstgránátot is a rendőrök közé hajítottak, valamint egyéb apró tárgyak is repültek a sorfal felé.

 

Később a rendőrség is használt könnygázt

 

Gyújtogatás a városban. Egy postás biciklit is megpróbálnak elégetni

 

Később így lángol az összehordott kupac:

 

A Szabadság téri mélygarázs előtt az eddigi legnagyobb utcai máglya is kigyúlt. A rendőrök nem annyira értékelték, rohamban szorították be a tüntetőket a térre, így a nagy tűz mögéjük került.

 

A Nádor utca és az Erzsébet tér kereszteződésében kukákból emeltek rögtönzött barikádot, néhány taxi elé.

 

A Mérce 3 órás élőközvetítése utólag is megnézhető: