Forradalmak söpörhetnek végig egész Nyugat-Európán!

Szakértők úgy vélik, hogy a francia sárga mellényesek győzelme, Európa minden dolgozó emberének győzelme és könnyen lehet, hogy az események végigsöpörnek egész Európán és kisöpörheti a jelenleg uralkodó globalista neoliberális elitet a hatalomból.

Bővebben a Párizsi tüntetésekről:

Az Európai munkások úgy láthatják, hogy érdemes és van mivel harcolni, ezért több országban is hasonló mozgalmak szerveződnek.

Bár a fran­cia kor­mány be­je­len­tette, hogy meg­ha­jol a nép aka­rata előtt, és ja­nu­ár­tól nem nö­ve­lik to­vább az üzem­anya­go­kat sújtó adó­kat, az em­be­rek sze­rint ez a gesz­tus már túl későn jött. A tün­te­tők nem elég­sze­nek meg ennyi­vel, Em­ma­nuel Mac­ron bu­ká­sát akar­ják látni.

A német Bild nevű napilap felkereste a Párizstól két órányi autóútra fekvő Le Mansban tüntető sárgamellényeseket, és A forradalom nem megy összecsapások nélkül címmel közölt írást. A tiltakozók elmondták, hogy a forradalomhoz harcok kellenek. Véleményük szerint az embereknek elegük van a francia elnökből.

Bár a legtöbben azt mondták, hogy elítélik a Párizsban történt erőszakot, mégsem látnak más megoldást, amivel azonnali változást érhetnének el az ország élén.

A minimálbérért dolgozó 20 éves Lena azt mesélte az újságíróknak, hogy idén nem tud karácsonyi ajándékot venni szeretteinek, étteremben vagy moziban pedig már évek óta nem volt.

A fővárosban történt erőszak szükséges volt, mert a kormány máshogy nem hallja meg a szavunkat – állítja a fiatal lány.

A tiltakozók a hétvégén újra demonstrálnak. Egy friss felmérés szerint ebben támogatják őket a francia emberek is, akiknek a 72 százaléka gondolja úgy, hogy a sárgamellényeseknek igazuk van.

A mozgalom már több nyugat-európai országban felütötte a fejét. Brüsszelben a párizsihoz hasonló összecsapások voltak.

Szombaton már 4 országban támadnak a sárga mellényesek

Egyre nagyobb mértéket ölt a nyugat-európai polgárok elégedetlensége a globalista neoliberális kormányok ellen. A franciaországi tiltakozó hullám után először Belgiumban csatlakoztak a mozgalomhoz, de szombaton már a Hollandiában és Németországban utcára vonul a sárga mellényes munkásosztály, hogy tiltakozzon az egyre romló életkörülményeik miatt.

A hétvégére Párizsban, Brüsszelben, Amszterdamban és Berlinben ígérnek tiltakozó megmozdulásokat a sárga mellényesek. A Voice of Europa azt írja, hogy több szakszervezet is jelezte csatlakozását a megmozdulásokhoz.

A Franciaország mellett egy másik uniós országban is megbukhat a kormány

Ha a Belgiumra átterjedt sárga mellényes tiltakozás nem volna elég a belga kormánynak, akkor még itt van az ENSZ migrációs csomagnak is a vitája, amibe belebukhat.

Egyenlőre nem lép ki az Új Flamand Szövetség (N-VA) nacionalista párt a belga kormánykoalícióból az ENSZ migrációs csomagja feletti vita miatt, de a dokumentum aláírása ellen fog voksolni a parlamenti szavazáson – jelentette ki szerdán Peter De Roover frakcióvezető.

A pártok kifejtik az álláspontjukat a parlamentben, a kormányzat azonban más kérdés, a politikai döntéseket kollegiális alapon kell meghozniuk a partnereknek – mondta De Roover a Le Soir című napilap beszámolója szerint.

A parlament külügyi bizottsága szerdán vitázik a kérdésről, amelyet még a nap folyamán szavazásra is bocsátanak. A plenáris ülés elé másnap kerül az ügy, és egyes ellenzéki pártok támogatásával a várakozások szerint meglesz a képviselői többség.

A frakcióvezető kiemelte, hogy a szavazásnak nincs jogi kötőereje, az ügyben a kabinetnek kell döntenie, Charles Michel miniszterelnök pedig így csakis a parlament támogatása nélkül írhatja alá a megállapodást.

Elemzők szerint a nyilatkozat nem teljesen egyértelmű, így még nem múlt el a veszélye a pártok színei alapján a helyi sajtóban „svédnek” nevezett kormánykoalíció összeomlásának, amely akár előre hozott választásokhoz is vezethetne.

Mindeközben Görögországban is összecsapások történtek: