Felrobbantotta magát egy férfi Vácon

Hatalmas robbanás hangja rázta meg a váci Radnóti utca egyik háztömbjét.

Egy váci lakótelepi lakásból egy férfit súlyos sérülésekkel kórházba vittek, először azt gyanították, hogy gázrobbanás okozhatta a súlyos detonációt, később azonban kiderült: a férfi saját magát robbantotta fel, miközben egy különös anyaggal kísérletezett.

„Hatalmas volt a robbanás, mindannyian megijedtünk, akik meghallottuk. Az első robbanást hamarosan követte egy második is. Később azt mondták, lehet, hogy gázrobbanás, de mi sejtettük, hogy nem erről volt szó.

Azt hallottuk, hogy a fiatalember szeretett kísérletezgetni, a házban pedig különféle vegyi anyagokat, sőt fegyvereket és gázpalackokat halmozott fel” – mesélte a Borsnak az eset egyik szemtanúja.

A robbanás után az egyik szomszéd rohant a férfi segítségére, aki a lenti szépségszalonból kért poroltót. A férfi ajtót nyitott, ekkor már súlyosan sérült volt. Lekísérték a megégett fiatalembert, aki még ugyan a saját lábán hagyta el a tömböt, később azonban kórházba vitték.

A Bors úgy tudja, olyan súlyosra fordult az állapota, hogy mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol újra kellett éleszteni.

A rendőrség vizsgálja a különös esetet. Ha kiderül, hogy a férfi bűncselekményt követett el, közveszély okozása miatt fognak nyomozni ellene.