Félholtra verték a német bevándorlásellenes párt politikusát ismeretlen maszkos támadók

Színházi előadásról hazafele menet verte össze brutálisan három ismeretlen maszkot viselő férfi a német jobboldali párt, az AfD brémai tartományi vezetőjét. Sajtóértesülések szerint a politikus egy bátor építőmunkás közbelépésének köszönheti életét. Frank Magnitzot jelenleg kórházban kezelik súlyos koponyasérüléssel. 

Sajtóértesülések szerint Frank Magnitzot, az Alternative für Deutschland párt brémai képviselőjét félholtra verték, miután a képviselő egy színházi előadás után tartott hazafele. A párt később a hivatalos Facebook-oldalán megerősítette a történteket.

A politikust egy fából készült tárggyal ütötték le az ismeretlen, maszkot viselő támadók, majd akkor is verték, amikor már védtelenül a földön feküdt a férfi. Életét egy bátor építőmunkás közbelépésének köszönheti, aki félbeszakította a lincselést.

A politikus jelenleg súlyos sérülésekkel fekszik kórházban, a brémai ügyészség pedig megállapította: a támadásnak politikai motivációi voltak. Az eljárást a tartományi rendőrség államvédelmi osztálya és a brémai ügyészség folytatja.

Frank Magnitz (AfD) – Fotó: Facebook

Az AfD a hivatalos Facebook-oldalán jelezte, hogy aggasztónak találják az eseményeket, különösen annak a tükrében, hogy több parlamenti párt (a szociáldemokraták, a zöldek és az újmarxista Die Linke) is támogatja az antifa mozgalmakat, melyek már többször is megfenyegették az AfD képviselőit.

Mint ismert, pár napja a párt döbelni irodájánál robbantottak ismeretlenek, akkor szerencsére nem történt személyi sérülés.

Jörg Meuthen, a párt társelnöke a Twiterren azt írta, hogy Frank Magnitzot félholtra verték. A Bundestag több pártja elítélte a bűncselekményt.

A szintén ellenzéki Zöldek részéről  Cem Özdemir, a párt egyik legismertebb politikusa kiemelte, hogy az erőszak a széles körben szélsőjobboldalinak tartott AfD-vel szemben sem megengedett, és csak az erőszak győzelméhez járul hozzá az, aki “gyűlölettel száll szembe a gyűlölettel”.

Fekete nap ez a demokráciának, s várjuk a pártok elhatárolódását és segítségnyújtását

– írja az AfD a közösségi médiában kiadott közleményében.

Forrás: Mirror.co.uk, MTI; Vezető kép: New York Times