Fejlett technológiák 11 ezer évvel ezelőtt, az emberiség hajnalán?


Az ókori Sanliurfa város közelében, Törökország keleti részén található egy régészeti lelőhely, amely kihívást jelent számunkra abban a tekintetben, ahogy a civilizáció hajnalára gondolunk.

Egy sor óriási kőből áll, mintegy 12.000 évvel ezelőtt építették és bonyolult, részletes faragások borítják a felületüket. Ellentmondanak minden magyarázatnak, mivel bármely ismert civilizációt megelőzően készítették őket egy ismeretlen technológiával.

A Gobekli Tepe néven ismert hely jól ábrázolja az első civilizált társadalom kezdetét és a vallás születését. A felfedezés radikálisan megváltoztatja a kőkorszaki ember koncepcióját, akire eddig úgy gondoltunk, mint egy egyszerű vadászó gyűjtőgetőre, és aki korlátozott erőforrásokkal rendelkezett és kis csoportokban éltek, állatokkal körülvéve.

De egy ilyen társadalom nem építhetett egy ilyen kifinomult templomot. A további felfedezések során emberi csontok kerültek elő, melyek egy halál kultuszra utaló nyomokat tárnak fel. A rejtély felderítéséhez Graham Philip régész professzor a felfedezés lenyűgöző útjára lép modern technológiát, törvényszéki elemzést és szakképzett szakértők nemzetközi csapatait segítségül hívva.

Rejtélyes ősi holttestek

Észak-Európa és Írország ősi lápvidékein holttesteket fedeznek fel. Egy rendkívül speciális régész csoport hasonlóságokat és mintákat talál a testek között, melyek a mocsarak savas vize és az antibakteriális moha miatt mumifikálódtak. Lenyűgöző következtetéseik összhangban vannak a templom helyszínén levő nyomokkal, melyek élénk képet festenek egy valóban ősi hitrendszerről.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük