Ezentúl nem viselhetnek drága kabátot a diákok egy brit középiskolában, mert az kirekesztő

Az igazgató szerint azok a tanulók, akiknek a szüleik nem engedhetik meg az értékesebb ruhadarabok beszerzését, megbélyegezettnek és kirekesztettnek érzik magukat.

A Mersey partján fekvő 88 ezres angol város, Birkenhead egyik középiskolájában a karácsonyi szünet utáni időszaktól kezdve tilos lesz a drága, dizájner kabátok viselése.

A Woodchurch High School diákjai azért nem hordhatják majd többek között a Canada Goose, a Moncler és a Pyrex dzsekijeit, hogy az intézmény szegényebb növendékeinek ne kelljen szégyellniük magukat azért, mert kilógnak a sorból.

Mindhárom, az iskola által betiltott márka kínálatában bőven találhatók 100 ezer forintnál drágább kabátok.

Forrás: woodchurchhigh.com

Rebekah Philips, az iskola igazgatója az eset kapcsán elmondta, a szülők kérték, hogy a tiltás bevezetésre kerüljön.

Aggasztónak találjuk, hogy a diákjaink hatalmas nyomást helyeznek a szüleikre, hogy vegyenek nekik méregdrága kabátokat”

– nyilatkozta az igazgatónő, majd hozzátette:

azok a tanulók, akiknek a szüleik nem engedhetik meg maguknak a luxuscikkek megvásárlását, megbélyegezettnek, kirekesztettnek, csalódottnak érzik magukat.”

A brit általános és középiskolákban – néhány magánintézményt leszámítva – kötelező az egyenruha viselése, azonban ezen felül (pl. kabát, hátizsák, tornazsák, tolltartó, hajgumi) a diákok maguk dönthetik el, hogy – a jó ízlés határain belül – milyen ruhadarabokat, kiegészítőket vesznek fel, hordanak maguknál.

A Woodchurch High School által a szülőknek kiküldött levél, amely a tiltórendeletet tartalmazza, alaposan megosztja mind az érintetteket, mind a közösségi médiát.