Ezek voltak a náci birodalom legbizarrabb projektjei

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A nácik nem véletlenül lettek számtalan fantasztikus történet főgonoszai az Amerika Kapitánytól Indiana Jonesig: a valóságban is sok abszurd lázálmot kergettek legendás ereklyék kutatásától egzotikus fegyverek fejlesztéséig. A History tévécsatorna új filmje egy eddig nem ismert föld alatti alagútrendszerben talált újabb vad projekteket.

Van Németországban egy eddig feltáratlan alagútrendszer, ami sok mindent megváltoztathat, amit Hitler második világháborús terveiről tudtunk. A föld alatti labirintus elhelyezkedése eddig rejtély volt, de egy új forrás révén sikerült megtalálni a Decknamen Jonas kódnevű náci bázist, ahol pusztító fegyvereket és szuperkatonák akartak kifejleszteni.

A History új, Hitler labirintusa című filmjében egy kincsvadász-csapat ered a létesítmény és az ott folyó kísérletek nyomába. Sci-fibe illő történet, pedig a nácik valóban sok bizarr projektbe fogtak – a film előtt ezekből gyűjtött össze párat a tévécsatorna.

image.aspx?id=ee43f10c-032e-427a-8d1f-dd

Atlantisz és a Szent Grál nyomában

Heinrich Himmler 1935 Ahnenerbe (“ősapáink öröksége”) néven SS-intézetet alapított a német őstörténet kutatására – ha kutatásnak lehet nevezni, hogy a világ legtávolabbi sarkait is feltúrták az ősi árja hódításokat bizonyítani hivatott ezoterikus ereklyék nyomában. Ők finanszírozták az 1939-es tibeti német expedíciót, megszállottan keresték a Szent Grált és a Szent Lándzsát (amellyel a legenda szerint a kereszten Jézust megsebezték), de portálokat is kerestek, amelyek eltűnt ősi földekre, például Atlantiszra vagy Thuléba vezettek.

image.aspx?id=2fc55ed4-ccdf-49eb-8db2-35

Szuperfegyverek

A II. világháború vége felé a nácik már csak valamilyen csodafegyver, Wunderwaffe kifejlesztésében bízhattak. A Haunebu nevű repülő csészealj vagy a Die Glock nevű antigravitációs fegyver csak utólag kitalált mítoszokban létezett, ám maguknak a náciknak a képzelőereje is határtalan volt, ha rémisztő, de a legkevésbé sem praktikus fegyvereket kellett kitalálni.

Ilyen volt a Schwerer Gustav, a hadtörténelem legnagyobb lövege, amelynek 1350 tonnáját csak vasúton lehetett szállítani, ezért a két elkészült példányt alig vetették be. De dolgoztak egy Föld körül keringő hatalmas tükör tervein is, ami a Nap fényét alakította volna halálsugárrá.

image.aspx?id=c900e3c6-ff67-42d4-87f1-4a

Bálnazsír a háborúhoz – vagy titkos ufóbázis?

A német haditengerészet 1938 és 1939 fordulóján titokzatos expedíciót indítottak az Antarktiszhoz. A Schwabenland nevű hajó hivatalosan tudományos feltárást végzett, de a küldetést máig legendák övezik. Vannak, akik szerint titkos bázist hoztak létre, ahol különböző fegyvereket, sőt repülő csészealjakat fejlesztettek, mások úgy vélik, titkos háborút folytattak itt a szövetségesekkel 1945 után, sőt Hitler ide menekült egy tengeralattjáró fedélzetén. A valóság prózaibb: a németek bálnavadászat céljából érkeztek, mert úgy gondolták, hogy a bálnazsírból előállított margarinból fedezik majd a közelgő háború élelmezési szükségleteit.

Árja anya- és gyermekotthonok

A tökéletes, “árja” ember létrehozása jegyében jött létre 1935-ben a Lebensborn nevű titkos anyaotthon-hálózat, ahol minden “tiszta vérű” nő jómódban hozhatta világra gyermekét. Sok áldozat gyerekrablás útján került ide, az anyák egy része SS-katonák által megerőszakolt nők közül került ki. A gyermekeket, nem voltak elég szőkék, ultraibolya-sugárzásnak vetették alá, aki így sem volt elég árja külsejű, koncentrációs táborba került. A túlélők sorsa a háború után sem volt könnyű. Sokukat nem fogadták vissza a megszállt országokban, mások nem tudtak beilleszkedni, mert az agymosás hatására felsőbbrendűnek tartották magukat.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel