Ez nem jött be az ellenzéknek! Trump csak dicsérte Orbán Viktort – videó : közös sajtótájékoztató

Trump összedöntötte az ellenzék, de még Brüsszel álmait is. Szó sincs elszigetelődésről, de még csak megdorgálláasról sem, de van hatalmas dicséret a magyar politikáért.

Helyi idő szerint délután 2 órakor (magyar idő szerint este 8 órakor) Donald Trump amerikai elnök fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a Fehér Házban. A találkozó 11-12 perc késéssel kezdődött, ennyit késett ugyanis a magyar miniszterelnök konvoja. A két politikus kezet fogott, a kamerák elé fordultak, aztán bementek az épületbe.

A két politikus hivatalosan 15 percen át tárgyal négyszemközt az Ovális Irodában, utána a stábjukkal kiegészülve folytatják még fél órán át.

Bevezető beszédében, az Ovális Irodában Donald Trump azt mondta, Orbán Viktor hatalmas munkát végzett a hivatalában, megőrizte Magyarország biztonságát, és megtiszteltetésnek nevezte, hogy vendégül láthatja a magyar miniszterelnököt.

Rengeteg téma lesz, amelyről tárgyalni fognak, nagyon jó a kapcsolat Magyarországgal – fűzte hozzá. Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök megköszönte a meghívást, és emlékeztetett arra is, hogy utoljára húsz éve járhatott a Fehér Házban – Újra fiatalnak érzem magam – mondta erről. Ezután azt méltatta, hogy a két országnak ugyanaz az álláspontja az illegális migrációt illetően.

Trump kiemelte, hogy Magyarország igen jó NATO tag.

Donald Trumptól ezután egy újságíró megkérdezte, hogy aggódik a magyar demokrácia leépülése miatt, amit az amerikai elnök azzal intézett el, hogy Orbán Viktort kemény ember, de tisztelet övezi Európában. Ezután felkérte a a magyar miniszterelnököt is, aki azt mondta:

– A néptől, a nép által, a népért. A magyar kormány ezen alapul. Ezt a kormányt többször is a nép választotta meg, szóval boldogan szolgáljuk a nemzetünket.

(A néptől, a nép által, a népért Abraham Lincoln gettysburgi beszédéből származó idézet.) – Új alkotmányunk van 2011 óta, és jól működik – fűzte hozzá. Donald Trumpot főként Kínáról kérdezték a találkozónak ebben a sajtó előtt nyilvános részében.