Ez lenne a biztonságos jövő? Mikrochippes egyenruhával követik nyomon a diákok viselkedését Kínában

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A kínai Guizhou tartomány 11 iskolájában mikrochippes GPS követővel ellátott iskolai egyenruhát vezettek be a diákoknak. Így követni tudják a tanulókat még az iskolán túl is

Egy helyi cég, a Guizhou Guanyu Technology által kifejlesztett okos egyenruha vállfelületén két mikrochippet helyeznek el, amely megengedi az iskolának és a szülőknek is, hogy folyamatosan nyomon kövessék a gyermekek tevékenységét.

1754442_smart-school-uniforms3.jpg

A GPS rendszer követi a tanulók mozgását, és vészüzenetet küld, amikor a gyermek engedély nélkül elhagyja az iskola területét, vagy elalszik az órán.

Az okos egyenruha megengedi a szülőknek, hogy nyomon kövessék mennyit költött a gyermekük mikrochippes fizetéssel zsebpénzéből az iskolai menzán, és a mobil applikáción keresztül költési limitet is beállíthatnak.

Külön iskolai arcfelismerő rendszer biztosítja, hogy a megfelelő egyenruhát a megfelelő gyermek hordja. A rendszer akkor is jelez, ha a tanulók egyenruhát cserélnének egymással.

A Weibo kínai közösségi médiában sokan kritizálták ezt az egyenruhát, mondván a gyermekeknek is vannak emberi jogai és magánszférájuk.

– Ha gyermek lennél, szeretnéd, ha 24 órán keresztül követnének? – tette fel sok hozzászóló a kérdést.

1754446_smart-school-uniforms3.jpg

© Guizhou Guanyu Technology

A készítők szerint tisztelik a gyermekek emberi jogait, és nem 24 órás követésről van szó. Csupán akkor, amikor viselik az egyenruhát a gyermekek.

Lin Zongwu, az egyik egyenruhát alkalmazó iskola igazgatója szerint nem ellenőrzik a gyermek tevékenységét az iskola után, de ha a tanulók elvesznének, vagy nem mennek be órára, akkor a rendszer segíthet megtalálni őket.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel