Ez az igazi veszély! Az önmagától tanuló mesterséges intelligencia észrevétlenül kerekedhet az ember fölé – Pont mint a SkyNet

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Emberi segítség nélkül tanulta meg a go társasjátékot a továbbfejlesztett AlphaGo: a Zero elnevezésű verzió elődjét is megverte – számoltak be a fejlesztők a Nature tudományos lap aktuális számában.

Miután az AlphaGo 3:0 arányú győzelmet aratott a világ jelenlegi legjobb gojátékosa, a kínai Ko Csie ellen, a fejlesztők más, komolyabb feladatokat szánnak neki. Olyanokat, amelyek segíthetik az emberiséget – közölték az utolsó játszma után. A DeepMindot több mint három éve vásárolta meg a Google konszern (2015 óra Alpahbet Inc.). A feladatok között lehet új gyógyszerek kifejlesztése, az energiafelhasználás csökkentése vagy új anyagok feltalálása. David Silver, a DeepMind szakértője és kutatótársai szerint

az új szoftvergeneráció fejlesztésével olyan rendszert akarnak kiépíteni, amely a játékot fokozatosan tanulja el, önállóan fejlődik tovább, tehát „emberi beavatkozás nélkül működik”. – (Megj: és fejlődik.)

A szoftver győzelme a világ legbonyolultabbnak tartott stratégiai társasjátékában annak bizonyítéka, hogy a mesterséges intelligencia jobbnak bizonyult bonyolult feladatok megoldásában, mint az ember. Egy rövid promó videó az AlphaGo-ról:

https://youtu.be/p4iFCufhY24

Nem az AlphaGo az egyetlen magától tanuló gép

A technológia másik új “sikere”, hogy az OpenAI egy játékban ért el eddig elképzelhetetlennek tűnő eredményt. A siker azért figyelemre méltó, mert nem egy adott szabályrendszert programoztak a gépbe, hanem a gépet addig játszatták a Dota2-vel,amíg az magától meg nem tanulta a játékmechanikát.

A komplex játékot a gép gyakorlatilag két hét alatt megtanulta, sőt a The International 2017 versenyen el is verte az egyik profi játékost, aki szerint hús-vér ember benyomását keltette a technológia.

Elon Musk nem is ment el szó nélkül a jelenség mellett, a Tesla vezére odáig ment, hogy kijelentette, hogy

jobban kellene félnünk a mesterséges intelligenciától, mint amekkora fenyegetést Észak-Korea jelent.

A baljóslatú Twitter-üzenet azt sugallja, hogy a technológia rohamos fejlődése nagyobb kockázatot jelent a világ számára, mint egy újabb nukleáris háború – írja a CNBC.

Kapcsolódó: A mesterséges intelligenciától a gép-istenig – Magunk teremthetjük meg a jövő emberiség felettünk uralkodó istenét ?

A világ tudósai figyelmeztetnek a veszélyre

Nem Elon Musk az egyetlen, aki szerint óriási problémát jelenthet a mesterséges intelligencia elszabadulása. A világ más nagy elméi is figyelmeztették a tudósokat a mesterséges intelligencia fejlődésének, ma még beláthatatlan végzetes következményeire. Elen Tusk, Steve Hawkins és Bill Gates mellett, további 116 tudós és kutató is.

Ugyanakkor Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint nem kell félni az MI-tól, mire Musk csak annyit felelt, hogy Zuckerbergnek

… korlátozott a rálátása a témára.

 Zuckerberg kijelentése azért is érdekes, mert a Facebook is fejlesztett saját mesterséges intelligenciát, de a programot le kellett lőni, mert az kitalált magának egy saját nyelvet.

Nem csoda, hogy Elon Musk minél hamarabb szabályozná a mesterséges intelligenciát.

Jelenleg hozzáférésem van a legmodernebb mesterséges intelligenciához, és úgy gondolom, hogy az embereknek igencsak aggódniuk kellene. Ugyanis mire a mesterséges intelligenciára reagálunk szabályokkal, már túl késő lesz. Ez ugyanis olyan alapvető fenyegetést jelent az emberi civilizáció létezésére, amihez nem foghatók autóbalesetek, repülőgép-szerencsétlenségek, hibás gyógyszerek vagy rossz élelmiszer, mivel képes lehet bedönteni az egész emberiséget.

Kapcsolódó: Ezekkel a technológiákkal hozhatjuk létre az emberiség hamis “istenét”, a mesterséges intelligenciát, mely az emberiség felett uralkodhat

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel