Ez a robot már képes lehet arra, hogy elvegye az ember munkáját – videó

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Régóta fejleszti már a Boston Dynamics a Handle nevű robotját, ami a raktárakban teljesíthet majd szolgálatot.

Viszonylag régen hallottunk már a Boston Dynamics felől, pedig a cég mindig meg tudja lepni az embert valamilyen aprósággal. A robotokat fejlesztő vállalat legutóbb tavaly októberben mutatta meg, hogy a robotkutyájuk már táncolni is tud, de van már olyan kétlábon járó gépük is, ami félelmetes ügyességel fut és átugor át akadályokat. Most egy újabb szerkezetről készítettek videót, ami igen hasznos lehet a jövő logisztikájában.

A Handle nevű, kétkeréken guruló szerkezet rendkívüli ügyességgel pakolja egyik helyről a másikra a csomagokat a raktárban: a “szívókorongok” segítségével képes megragadni a tárgyakat, majd felemelve a megfelelő helyre vinni. A csomagok súlya körülbelül 5 kg, de a Boston Dynamics szerint akár 15 kg-ot is képesek elvinni.

Persze ez a videó egy “idális” környezetet mutatott, hiszen a való életben előfordulhat, hogy akadályokat kell kerülgetnie a szerkezetnek. Mégis, a dolgok jelenlegi állása szerint ez már egy jó alap lehet arra, hogy a későbbiekben egy újabb változat már ezeket a problémákat is kezelni tudja.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel