Európa legszürreálisabb határa: A kettévágott magyar falu, melynek egyik fele sincs Magyarországon

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Európa legszürreálisabb határát Szelmencen van, a kettévágott magyar faluban, amelynek egyik része sem maradt Magyarországon, ahol az egyik oldalon 10x akkora a nyugdíj, mint a másikon, ahol az utcaközi telefonhívásokat nemzetközi tarifában mérik, és ahol egy menyasszony a házasságkötése napján kisétált a szögesdróthoz, hogy megmutathassa magát, és férjét a szüleinek, akik a határ túloldalán álltak. A falu egyik fel ma Szlovákiához, másik fele Ukrajnához tartozik.

A túloldali részt is Szelmencnek hívják, és ott is magyarok laknak, de az már nem az unió része, ott nem euróval fizetnek, ráadásul az utca túloldalán egy órával többet is mutat az óra.

Az egyik helyi férfi arról mesélt, emlékszik a napra, amikor egy szovjet katona ledobta a kabátját, és azt mondta itt lesz a határ. Egy temető közepén történt az eset.

“Muszáj voltunk belenyugodni, és hallgatni. Mást mit lehetett csinálni? Semmit.” – mondta a férfi.

Egy idős hölgy, rosszkor ment át a nagymamájához, és már nem tudott hazamenni.

Egy 90 éves idős néni arra emlékezett, hogy mindig kitaláltak valamit, miképp tartsák kapcsolatot a túloldallal, de az elmaradt beszélgetéseket, létre nem jött találkozásokat, az elmaradt öleléseket már nem adhatja vissza neki senki.

“A kacsák úsztak át a vizen, és a szárnyuk alá kötötték, amit akartak írni valamit, a szárnya alá kötötték a kacsának, és megmondta hogy majd a kacsát fogjátok meg és olvassátok el” – mesélte az idős hölgy.
Forrás

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel