Észak-Korea nyomhatja meg az atomháborút beindító “piros gombot”? Újra felrúgták az alkut, rakétákat teszteltek!

Az USA lefoglalt egy észak-koreai hajót. Észak-Korea rakétákat lőtt ki Japán felé… Geopolitikai elemzők szerint Kim Dzsongun lépése katasztrofális hatásokkal járhat…

Teljes az őrület, ami újra kirobbant Észak-Korea kapcsán.

A zárkózott diktatúra úgy tűnik, hogy felrúghatja a korábbi összes egyezményét, amit Amerikával kilobbiztak.

Ezzel pedig Trumpot végleg magára haragíthatja Kim Dzsongun, ami látszólag nem zavarja őt: újra rakétákat tesztel, nukleáris fegyverekkel kísérletezhet.

A jelek szerint műholdas felvételek bizonyítják, hogy egy korábbi rakéta támaszpontjukat is teljesen újjáépítették, most pedig Japán felé lőttek ki egy rakétát.

A Szino-ri területen lévő bázison tárolják a Nodong középhatótávolságú rakétákat. A beszámolóból nem derült ki, hol értek földet a rakéták, de elképzelhető, hogy a Japán-tengerben – koreai terminológiában a Keleti-tengerben –, ahová öt nappal ezelőtt is csapódtak be északi rakéták.

Az akkori tesztek válaszul szolgálhattak arra, hogy megrekedtek az Egyesült Államok és Észak-Korea között tavaly elkezdődött nukleáris tárgyalások. Észak-Korea azelőtt 2017 végén hajtott végre rakétaindítást, akkor egy Hvaszong-15 típusú interkontinentális ballisztikus rakétával.

Phenjan azt állította, hogy rakétájával már el tudja érni az amerikai szárazföldet.

Minden lehetséges ebben a rendkívül érdekes világban, de feltételezem, hogy Kim Dzsongun teljesen tisztában van Észak-Korea nagy gazdasági potenciáljával, és nem fog tenni semmi olyat, ami megakadályozná ezt és véget vetne ennek (a fejlődésnek).  Azt is tudja, hogy én az ő oldalán állok, és ő nem akarja megszegni a nekem tett ígéretét. Meglesz a megállapodás.”

Emellett érdekes adalék, ami ide kapcsolódhat, hiszen amit megtanulhattunk a geopolitikába, az pontosan az, hogy itt minden mindennel összefügg!

Amerika lefoglalt egy észak-koreai teherhajót, amit arra használt Kim Dzsongun diktatúrája, hogy a nemzetközi szankciókat kikerülve szenet szállítson az országba, feltehetően Oroszországból.

A hajót múlt hónapban fogták el Indonéziában, a lefoglalása pedig órákkal azután történt, hogy Észak-Korea két – minden bizonnyal – rövid hatótávolságú rakétát indított úgy, hogy elvileg nukleáris leszerelési tárgyalásban van Amerikával.

Szintén nem sokkal a lefoglalás előtt történt, hogy a Pentagon úgy döntött, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat arról, hogy hazavigyék a koreai háborúban elesett amerikaiak földi maradványait.

Ez sokak szerint pedig egy újra kialakuló atomfenyegetettség, vagy akár egy harmadik világháború előszele lehet…