Érzéketlen anya –  Eladta gyermekét a magyar pénzügyőr tiszt

Családi jogállás megváltoztatásáért másfél év börtönre ítélte a bíróság azt az egykori pénzügyőr őrnagyot, aki a vád szerint egy házaspárnak eladta a születendő gyermekét hat éve. B. Ildikó G. Zsuzsannával és G. Zoltánnal állapodott meg a különleges átadásról, ezért egyenként ők is másfél évet kaptak.

1680545_screen-shot-2018-10-19-at-203234

Az anya több millió forintnyi készpénzt kapott gyermekéért, valamint külföldi utakat és bérelt lakást © Thinkstock (képünk illusztráció)

Több hónapnyi titkos nyomozás után tavaly áprilisban a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult büntetőeljárás, a bíróság pedig most bizonyítottnak látta, hogy a hármas előre megállapodott arról, hogy B. Ildikó és G. Zoltán közös gyermekét hamis iratokkal G. Zsuzsa és G. Zoltán gyermekeként anyakönyveztetik.

Az orvosok egyértelműen igazolták, hogy B. Ildikó a kislány édesanyja, azonban a hat év körüli gyermek minden hivatalos iratában G. Zsuzsanna szerepel anyaként.

A Zoom.hu beszámolója szerint a kislányáért való lemondásért B. Ildikó öt éven át luxusutazásokat, bérelt lakást és több millió forintnyi készpénzt kapott. A NAV-os nő azzal védekezett, hogy őt becsapták, zsarolták, ő pedig azt hitte, hogy G. Zoltán elválik majd G. Zsuzsannától, és vele fog élni, hogy együtt neveljék a lányukat.

1680543_becs-thinkstock.jpg

A nő Bécsben szülte meg a kislányát, majd átadta őt egy házaspárnak © Thinkstock

A bíróság G. Zsuzsannának sem hitt, aki eleinte meghökkentő módon azt állította: a gyereket ő szülte. Aztán pedig azzal állt elő, hogy egy béranyaprogram keretében az ő magzatának adott életet B. Ildikó.

A bíróság szerint az ügy valamennyi szereplője tudta, hogy bűncselekményt követnek el, amikor előre megállapodtak abban, hogy B. Ildikó a születendő gyermekét átadja a G. házaspárnak. Az indoklás szerint G. Zoltán azért kapott letöltendő szabadságvesztést, mert a bíró szerint ő volt a gyerekeladás központi figurája és szervezője.

A portál a birtokába került nyomozati iratokra hivatkozva arról írt, B. Ildikó, a NAV egyik fegyvertartásra és -viselésre jogosult, hivatásos állományú pénzügyőr őrnagya még néhány nappal azelőtt is kokainozott, hogy tavaly áprilisban házkutatást tartott otthonában a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Emiatt és engedély nélküli fegyvertartásért is folyik ellene eljárás. Az ítélet nem jogerős.