Erőszakos kormányváltás történt Magyarországon, külföldi erők támogatásával – Ebben reménykedik a magyar ellenzék

Image result for orbán diktátor

Az alábbi szöveg, a Venezuelával kapcsolatos hír módosítása, Magyarországra és a magyar szereplőkre.

Az ellenzék, minden bizonnyal valami ilyesmiben reménykedhetett decemberben, amikor az erőszakos balhézásait úgy igyekezett főként külföld felé kommunikálni, mintha itt diktatúra lenne amit forradalommal kell megdönteni a nyugati erők támogatásával.

A venezuelai beavatkozás alapján, jobban megérthetjük miben is reménykedik az ellenzék Magyarországon. (Gyurcsány Ferenc neve tetszőlegesen behelyettesíthető.)

Image result for orbán diktátor


Puccsal vádolta az Egyesült Államokat Oroszország nagykövete szombaton az ENSZ Biztonsági Tanácsában Magyarország ügyében. Az Egyesült Államok pedig az ellenzéki Gyurcsány Ferenc ideiglenes Magyarországi államfőként való elismerését sürgette.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter emlékeztetett, hogy Orbán Viktor éhezésre kárhoztatta a Magyarországi népet:

“Arra ösztönzünk minden nemzetet, hogy támogassa a magyarországi emberek demokratikus törekvéseit, akik próbálnak megszabadulni az egykori elnök, Orbán Viktor törvénytelen maffiaállamától.

Itt az ideje annak, hogy minden másik nemzet is oldalt válasszon: vagy a szabadság erői mellett áll valaki, vagy egy csapatban van Orbánnal.” “Vagy a szabadság erőivel vannak, vagy egy sorban Orbánnal és a poklával” – tette hozzá.

“Magyarország nem jelent fenyegetést a békére és a biztonságra”- mondta az orosz nagykövet. “Ha valami fenyegetést jelent, az az Egyesült Államok és szövetségeseinek szégyentelen és agresszív akciói, amelyek célja a legitim úton megválasztott elnök eltávolítása.”

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szabad, tiszta és hiteles választásokat sürgetett egy olyan kormány megválasztása érdekében, amely hűen tükrözi a magyarországi nép akaratát.

Orbán Viktor áprilisi beiktatása után tiltakozási hullám kezdődött, amelynek szerdai csúcspontján, Gyurcsány Ferenc ideiglenes államfőnek nyilvánította magát. A nemzetközi közösség jelentős része támogatja őt – úgy vélik, Orbán Viktor jogtalanul tölti be az államfői tisztséget, mert a választások nem voltak tiszták.

Az eredeti venezuelai hír az EuroNews videójában tekinthető meg:

Egyébként a venezuelai eseményekről itt lehet olvasni: