Erélyes üzenet: Kedves balliberális embertársnőm! 

Katának is szólíthatnálak akár mostanában, de engedd meg, hogy mégse vegyem ennyire bennfentesen személyesre, mert ez mégiscsak nálatok szokás.

Úgy alakult azonban, hogy mindenképpen beszélnünk kell, hisz mostanában igencsak kezd megint elszaladni veled az a valami, ami igazából ott sincs, mégis nagyon magasan rajta ülve képzeled azt, hogy dirigálhatsz onnan fentről, le nekünk, mucsai parasztoknak.

Eme szívélyes, mondhatnám azt, hogy baráti hangvételű bevezető után hadd vegyem erélyesebbre. Légy oly kedves, és ne furakodj be a személyes kis mindennapjaim úgymond életterébe, már persze csak ha nem hordoz számodra negatív konnotációt ez a rosszemlékű szó. Bár biztosan nem hordoz, hiszen mostanában velük vagy koalícióban a Fidesz ellenében.

Szóval vegyük akkor sorra!

A lila verziód a zölddel ellentétben mostanában az 5% helyett a 10%-át is megkaparintotta, ezért elképesztően felbátorodott a kiváló eredményen.

Minden elismerésem érte, de ez kb. arra jogosít fel titeket, hogy az SZDSZ vezető erejeként továbbra is megmondjátok minden SZDSZ-esnek, hogyan gondolkodhat. Természetesen, mivel végtelenül toleráns és autonóm szekta vagytok, ezért ezeket rátok hagyjuk, és rendezzétek le nyugodtan egymás közt az eretnekek, újrajkok megbüntetését. Én azonban, aki sosem voltam SZDSZ-es, továbbra sem szeretnék részt venni ebben az apró kis köröcskében.

Tehát!

Továbbra sincs semmi közöd ahhoz, hogy eszem-e húst, és ha igen, mennyit.

Egyébként, ha már tényleg ennyire érdekel benneteket, tényleg sok húst eszem, hiszen olyan vállakat építgetek hétről hétre, amelyek a ti összes ügyvívőtök hasonló testrészeit összerakva is szélesebbnek tűnnek. Nekem semmi bajom azzal, ha ti nem csináltok ilyesmit, de igazán elvárnék némi kereszttoleranciát, ha már bevezethetek a közbeszédbe egy ennyrie provokatív fogalmat is. Igen, az a helyzet, hogy az a rengeteg cuki kisállat, amelyekért úgy rajongasz, bizony végsősoron, ha úgy vesszük még fideszessé is válik bennem.  Ez nyilván Lose – Lose, vagy másképpen No-win szituáció számodra, de egyrészt 2006/08/09/10 óta már igazán hozzászokhattál volna ezekhez, másrészt a te bánatod az én örömöm. Ezt kérlek sose felejtsd el!

Hogy mekkora a karbonlábnyomom?

Fogalmam sincs, de azt számolgatás nélkül megmondom, hogy kisebb, mint a tiéd.

Sajnos nem repülök annyit, mint te, pedig nagyon szeretnék, főleg, ha mondjuk a momentumos melegkamiont gyengéden megstrucolva tehetném ezt, minimális magasságban, egy múzeumi célokból magyar színekre festett, eredeti ‘44-es állapotú Me-109 G6-ossal. Sajnos azonban erre még várnunk kell néhány kétharmadot.

Óceáni szigeteket mos majd el a víz, és te ezért nagyon aggódsz?

Jó, akkor menj oda, lehetőleg úszva, és építs nekik gátakat, vagy csinálj valamit a meddő picsogáson kívül végre!

Nem, a politikai tőkekovácsolás meg az instaszívecskék kicsikarása még mindig nem valaminek, hanem meddő picsogásnak számít. Tőlem egyébként visszafoghatunk mindenféle kibocsátást, én tényleg benne vagyok. Annyit kérek, hogy elsőként ti kezdjétek. Megbeszéled pl a téged fenntartó konglomerátummal, hogy mégse rendezzenek olimpiát, vagy nyirbálják meg picikét a titkosszolgálataik költségvetését. Esetleg ne is nyirbálják, csak a belétek ölt pénzt mindenféle helyi békevallású elem megfigyelésére, vagy hazáikba való visszaszállításra fordítsák.

Nem érdekel a melegparádé. Nem érdekelnek úgy általában a melegek, akikre egyébként van nem annyira nagyon sértő, meg egyáltalán nem sértő kifejezés is, ezért hadd hívjam őket továbbra is ezeken. Nem, nem fognak itt házasodni. Nyugodj bele, vagy szerezd meg az alkotmányozó többség felhatalmazását, ha másképp szeretnéd, Nem, én nem szeretném másképp. Gyerekük se legyen, bár én nagyon drukkolok, de alapszintű biológiai ismereteim szerint az ivarsejteik találkozásából gyerek helyett megint valami YMCA-szintű partisláger, vagy melankólikus, édes-bús Elton John-ballada tud csak foganni, ilyeneket pedig úgysem hallgatok, szóval nem szeretnék tudni a dologról.

Igen, ez lehet, hogy szerinted homofóbia, de sajnos továbbra se te fogod ezeket megmondani, előírni nekem.

Bármi mást is állított neked a tartótiszted a páholygyűlésnek álcázott felkészítéseden, ebben az országban neked meg a beteg liberális eszméidnek nem osztottak lapot, amíg nem nyersz választást, vagy még inkább alkotmányozó többséget nem szerzel, amire szerencsére picike az esély.

Nyugodtan puffogj, meg mutogass a Művelt Nyugatra, ha ez nem tetszik, de ettől nemhogy jobb nem lesz a helyzet a te szempontodból, hanem egyenesen rosszabb. Ha tényleg annyi eszed lenne, amit ez a bizonyos tartótiszt hazudhatott neked, akkor bizonyára magad is belátnád, de szerencsére feleannyi sincs.

Szóval az a helyzet, hogy kezdem kissé megelégelni tevékenységedet.

A mindennapjaim és általam folytatott életvitel csakis az ÉN kedves kis kizárólagos dolgom.

Állítólag ebben a nemes eszmében nemcsak, hogy egyetértesz velem, de szellemi elődeid ezért gyilkolásztak és manipuláltak világszerte az elmúlt 300 évben. Most akkor mégis mi a bajod a dologgal? Jogom van eldönteni, miként éljek, hisz a saját kis csodálatos lényem általam való kielégítése mindennél előrevalóbb és gyönyörűbb. Vagy most akkor mégse így gondolod hirtelen?