Ennél hova lejjebb? Válaszok helyett botrányt csinált a studióban a Jobbik szóvivője (VIDEÓ)

Sziporkázó stand up comedy-nek lehettek szem és fültanúi az EchoTV Napi Aktuális című műsorának nézői, amelynek vendége ezúttal Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő volt. Jakab a műsor elején egy levegővétellel zúdította rá minden frusztráltságát Velkovics Vilmos műsorvezetőre, amely két éves szóvivősége alatt benne ragadt.

Személyeskedésektől és vádaskodásoktól sem mentes monológja során ugyanakkor kínosan kerülte a Jobbik belső viszályaira, balra tolódására, valamint a Simicska Lajos pénzügyi támogatására vonatkozó kérdések megválaszolását.

Botrányokozásba menekült a kérdések megválaszolása helyett Jakab Péter, a Jobbik szóvivője az EchoTV Napi Aktuális című műsorában. A képviselő elsőként magához ragadva a szót Bayer Zsolt őt minősítő kijelentéseire reagált, egyúttal bocsánatkérésre szólította fel a publicistát.

A beszélgetésnek nehezen nevezhető monologizálás során a politikus tagadta Szabó Balázsnak, a feloszlatott szekszárdi Jobbik-alapszervezet egykori elnökének állítását, aki szerint gyanús pénzek kerültek Simicska Lajostól a Jobbik pártkasszájába a kampányban.

A CEU-hoz szorosan kötődő Teplán István és a Jobbik közötti kapcsolatról szólva több kitérő válasz után Jakab Péter azt mondta, a Jobbiknak nincs bűnözőkkel kapcsolata. Később ugyanakkor elismerte, hogy Teplán István részt vett a párt több rendezvényén is.

A Jobbik szóvivőjének személyeskedésektől sem mentes kirohanásai között különben többek közt olyanok szerepeltek, miszerint Orbán Viktor rabszolgaként értékesítette a magyar embereket külföldi befektetőknek, majd március 15-én megfenyegette a magyar választókat. Később pedig azt állította Mészáros Lőrinc elveszi az emberektől a pénzt, ezért nem jut kórházakra forrás.

Ennél hova lejjebb?