Emberi haj a kenyérben? Tetű a joghurtban? Bizarr összetevők, amiket az élelmiszeripar felhasznál!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Nem verik nagy dobra, valahogy megértjük, miért! Rengeteg durva és gusztustalan összetevő jár-kel az élelmiszeripar képzeletbeli futószalagján.

Olyan dolgokról nem tudunk, mivel nem tájékoztatnak minket, amik talán nem is baj, hogy sokak számára titokban maradtak.

Azonban az élelmiszeripar szereti jól eladni magát, és azt hirdetni, hogy mennyire egészséges. Igen ám, de nem verik nagy dobra, milyen gusztustalanságok állnak egyes “csodák” mögött…

Sokak kedvence, a vaníliafagylalt olyan egyszerű alapanyagokból készül, mint a tejszín, a tojássárgája, a cukor és a vaníliarúd. De azt tudtad, hogy ebbe a keverékbe még egy természetes vaníliaaroma, a hódok szagmirigyeinek, vajszerű, narancsos-barnás váladéka, vagyis annak származéka is kerülhet?

Bizony, a hódok végbélnyílása mellett elhelyezkedő zsákszerű szervekből származó anyag nemcsak az állat saját területének megjelölésére szolgál, már nyolcvan éve használja azt az élelmiszer- és a parfümipar is, az összetevőt azonban leginkább castoreum vagy természetes aromák néven találja meg a termékek csomagolásán.

A sellak (E904) a Thaiföldön őshonos bíbortetű (Kerria lacca) nevű rovar nőstényének gyantaszerű váladékából készült, tisztított anyag.

Elsősorban gyógyszerészeti mázként, illetve fényezőanyagként, bevonószerként alkalmazzák, de ettől olyan csillogó a cukorka (cukormáz néven keresse) vagy a kávészemek is.

A szilícium-dioxid (E 551) a földkéregben legnagyobb mennyiségben előforduló ásvány, amit az élelmiszeriparban általában por formában használnak, mivel nedvességszívó hatásának köszönhetően meggátolja a csomósodást.

A szilícium-dioxidot csak meghatározott termékekhez, például szárított, porított élelmiszerekhez, reszelt vagy szeletelt sajthoz, fűszerekhez, levesporokhoz, kávékrémporokhoz, táplálékkiegészítőkhöz vagy konyhasóhoz adhatják a gyártók.

Az L-cisztein (E920) a tésztákat rugalmasabbá és könnyen gyúrhatóvá teszi. A pékségekben és úgy unblock a tésztaiparban is hasnálják, mivel miatta megőrzik a péktermékek a megfelelő, puha állagukat.

Gondolnád azonban, hogy milyen gusztustalan titok rejlik ennek az előállítása mögött?

A ciszteint sósav segítségével keratinban gazdag szövetekből, például emberi hajból, állati szőrből vagy tollból nyerik ki. Genetikailag módosított mikroorganizmusok alkalmazása is lehetséges.

Sőt ,,,, olvasd el ezt is és ledöbbensz:

A bevásárló központok még mindig hemzsegnek az áltermékektől: műanyag kajákkal traktálnak minket! – Bizarr összetevők: haj, tetű, stb

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel