Elveszett több ezer éves kultúrákból származó városokra bukkantak a tenger mélyén

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A felfedezés egy eddig ismeretlen múltat tárhat az emberiség elé.

Nemrég az Északi-tenger mélyén bukkantak rá kutatók valamire, ami áttörést hozhat a történelmünk és az emberi múlt kutatásában.

Olyan ősi települések maradványait tárták fel, melyek azelőtt egy eddig nem ismert kultúrához tartozhattak.

Ez egy kőkori település,, mely Hollandia partjaitól nagyjából 80 km-re fekszik a tenger mélyén.

Egyúttal egyes elméletek szerint ékes bizonyítéka annak, hogy lehetett egyfajta özönvíz katasztrófa a Földön, mely a kontinensek egykori határait teljesen átrajzolhatta.

A Brown Bank nevű térségnél az elmúlt évtizedekben több kő- és csontleletet, illetve emberi maradványt is találtak az itt dolgozó halászok és olajfúrók.

Martin Bates, a University of Wales Trinity Saint David munkatársa kollégáival ezért úgy döntött, átfogó vizsgálat alá veti a környéket.

A kutatók a tengerfenékből begyűjtött mintákat elemezték, illetve azokat az adatokat is megvizsgálták, amelyeket a régióban működő cégek rögzítettek.

Az információknak köszönhetően rekonstruálni tudták, hogy miként alakult a terület geológiája az elmúlt 100 ezer évben, emellett a tengerfenék térképét is elkészítették.

A csapat az elemzés végén három olyan potenciális lelőhelyet talált, ahol a távoli múltban, mintegy 8 ezer évvel ezelőtt élhettek emberek.

A szakértők a térséget két nagyobb területre osztották, az egyiknél egy folyórendszer összefolyása, a másiknál egy folyóvölgy feküdt.

Utóbbinál két kőeszközt, illetve tőzeg- és famaradványokat is felfedeztek.

Ez azt sugallja, hogy egy hatalmas erdő helyezkedett el a környéken.

A kutatók idővel szeretnének expedíciókat indítani Brown Bankhez, hogy azonosítsák az egykori települések pontos helyét.

Az elmúlt években egyre több alkalommal kerültek elő olyan régészeti leletek, helyszínek, melyek segíthetnek feltárni azt a múltat, amit eddig még nem teljesen ismertünk az emberiséggel kapcsolatban.

Ki tudja, hogy mennyi mindent rejthet még a tengerek, óceánok mélye.

Ott van például Atlantisz, melynek pontos helyét ma sem találja senki, ugyanakkor a régészek és történelemtudósok egyre biztosabbak a létezésében.

Talán egy nap az Atlantiszhoz hasonló múltbéli rejtélyek is meg lesznek fejtve a tengeri és óceáni aljzat tüzetes átvizsgálásával.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel