Elsírta magát Sargentini a boldogságtól, amikor csalással elfogadták az EP-ben a Magyarországot elítélő jelentését – videó

Az Európai Parlament a strasbourgi szerdai ülésén elfogadta a Sargentini-jelentést.

Az Európai Parlament, azaz az EP szerda délután jóváhagyta a Sargentini-jelentést, és a következő szintre léptette a Magyarország ellen zajló hetes cikkely szerinti eljárást.

Nem tudta türtőztetni magát, az érzelmek elemi erővel törtek fel belőle és sírva fakadt a boldogságtól.

Lapogatták a vállát, szorongatták a kezét, mert valóban nagy dolgot ért el: egy magánvélemény, egy koholmány szintet lépett, mert fontos uniós dokumentummá változott. Emiatt mehet a magyar kormány az Európai Tanács elé, hogy meggyőzze a többi kormány arról, nálunk igenis demokrácia van… Egy idióta, a politkától megcsömörlött politikus véleménye miatt.

Vélhetően élete fő művéről van szó. Ennél többre soha nem volt és nem is lesz képes. Belerúgott egyet Magyarországba, a magyar nemzetbe. Az ok is nyilvánvaló: gyűlöli Orbán Viktort és a Fideszt. Ez a motiváció, ez áll a háttérben, ezért történt minden.

Csalással megszavazott jelentés

A Sargentini-jelentés 64%-ot kapott, azaz nem volt meg a 2/3. Csak a kizárt szavaztok miatt, azaz csalás segítségével sikerült átverniük a jelentést. Kedden vita zajlott az Európai Parlamentben a magyar jogállamiság helyzetéről, a szerdai plenáris ülésen pedig a képviselők a Sargentini-jelentésről szavaztak.

693 képviselő jelent ma meg a Sargentini jelentés zárószavazásán. 448-an szavazták meg, ami 64,65 százalékot jelent! Ez a dokumentum azért mehetett át az Európai Parlamenten, mert a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe! Vagyis Sargentini és a bandája csak úgy tudott sikert elérni, hogy a szavazás előtt megerőszakolta az európai jogot.

A képviselők 448–197 ellenében elfogadták a jelentést. 48 képviselő tartózkodott. Az Európai Parlament 448 igen szavazattal fogadta el a holland képviselő Magyarországot elítélő jelentését. 48 képviselő tartózkodott, a szavazati arányba ezeket a voksokat nem számították be, így a kétharmados többséghez a 448 igen elég volt.

Most jön az, hogy meg kell valósítani mindazt amiért elítéltek minket. Akkor a CEU-t be kell zárni. Azért büntettek meg mert nem működhet akkor ne is működjön. Innentől a lezárt ügyek visszatérnek az eredeti állapotukra. Olyan nincs, hogy be is kell tartani az új megállapodást meg megbüntetnek a régi miatt. A bírókat kényszernyugdíjjazni kell és a médiatörvény is visszaáll régi formájában.

Az már csak apróság, de egyáltalán nem mellékes, hogy ezek után idehaza jó lenne Házszabályt módosítani! Ha az EP-ben megtehették, hogy a tartózkodó szavazatokat nem számítják bele egy szavazás végeredményébe, akkor itthon is minden lelkifurdalás nélkül ugyanezt a szabályt bele lehet pakolni szépen a Házszabályba Ennél többet nem óhajtok mondani erről az ügyről, lépjünk tovább, mert nincs itt semmi látnivaló!

Kapcsolódók:

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a strasbourgi vitán azt mondta, hogy a Sargentini-jelentés Magyarországot támadja és nem a magyar kormányt. Orbán Viktor szerint a kormány minden európai parlamenti képviselőnek elküldte a jelentésben szereplő tévedéseket, ő pedig több bíráló megjegyzést is példákkal cáfolt, valamint hangsúlyozta, hogy Magyarország minden országgal kész együttműködni, amelyik megvédi Európa határait.

Önök nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni”

– jelentette ki a miniszterelnök a vitán, aki egyúttal figyelmeztette a jelenlévőket, hogy azt az országot kívánják elítélni, ami ezer éve tagja a keresztény európai népek családjának, mely vérével védte Európát, fellázadt és fegyvert fogott a szovjetek ellen, illetve megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.

A plénum előtt több felszólaló egyértelműen kiállt a magyar kormány mellett és a Sargentini-jelentés elutasítására szólított. A vita végén elmondott második felszólalásában Orbán Viktor kijelentette: „a saját hazájuk ellen szavazó” magyarok „jobban gyűlölnek engem, mint amennyire szeretik a hazájukat”.

Lengyel értelmiségi szolidaritás Magyarországgal Lengyel értelmiségiek szolidaritásukat fejezték ki Magyarországgal a Sargentini-jelentésről szóló szerdai európai parlamenti szavazás előtt, a Wpolityce.pl konzervatív honlapon közzétett nyílt levélben hangsúlyozzák: a magyaroknak joguk van önállóan dönteni országuk politikájáról.

A mások mellett a Lengyel Újságírók Szövetsége (SDP) elnöke, Krzysztof Skowronski által jegyzett levélben az uniós joggal való visszaélésnek minősítik a Magyarországot fenyegető eljárást.