Előléptetik a rendőrnőt, aki szerint a berlini karácsonyi vásáron merénylő migráns veszélytelen volt

A döntés igencsak felborzolta a kedélyeket a német fővárosban.

Mint ismert, 2016 december 19-én tragikus támadás rázta meg Berlint és ezzel együtt Németországot. A tunéziai migráns, Anis Amri egy teherautóval belehajtott a berlini karácsonyi vásárra kilátogató tömegbe. A terrortámadás tizenkét halálos áldozatot követelt, 55-en pedig megsérültek.

A német hatóságok nyomozást indítottak, hogy fény derüljön arra, mégis hol történt mulasztás, ami miatt megtörténhetett a tragédia.

A vizsgálat kiterjedt egy bizonyos Jutta Porzucek nevű hölgyre is, aki a fővárosi rendőrségen belül mintegy 500 emberért felel. A vizsgálóbizottság előtt mondott vallomásában az áll, hogy “nem gondolta volna, hogy Anis Amri veszélyes elem lenne”.

Porzucek | Forrás: Twitter.

Mindez (sajnos) még megszokott lenne a német rendőrségtől, az azonban már sokkal kevésbé, hogy Porzuceket több német sajtóorgánum szerint is előléptetik.

Új pozíciójában a német főváros északi részén található két területet, Reinickendorfot és Pankowot fogja igazgatni. Ezen két területen összesen 638 000 ember él, Porzucek pedig 1700 rendőr munkájáért fog felelni.

Ismerve az előzményeket, a rendőrnő kinevezése finoman szólva is abszurd, de úgy tűnik, az illetékes német hatóságok nem tanultak a múlt hibáiból.