Elküldték a több száz migránst, de ellenálltak

A migránsok Dunkerque (ismertebb angol nevén: Dunkirk) sportcsarnokában voltak elszállásolva. Eredetileg csak a tél idejére fogadták be őket, de ennek ellenére továbbra is ott maradtak. Most kiutasították őket Franciaországból, de persze nem térnek haza, hanem embercsempészek segítségével Nagy-Britanniába akarnak menni.

Dunkerque (ismertebb angol nevén: Dunkirk) a La Manche francia részén fekszik, közel a fehér szikláiról híres angliai Dover kikötőjéhez.

A migránsok kitoloncolása Dunkerque-bólFORRÁS: AFP/PHILIPPE HUGUEN

A város sportcsarnokába a rossz időjárásra hivatkozva még decemberbenbefogadtak 411 iraki állampolgárságú, többségében kurd nemzetiségű illegális bevándorlót– írja a Daily Mail.

A Gérard Collomb francia belügyminiszter nevével fémjelzett, a migrációt és az embercsempészetet korlátozó új törvény alapjánlehetővé vált azok kiutasítása, akik nem jogosultak menekültstátuszra vagy más jellegű védelemre.

A migránsnak nem tetszik, hogy el kell hagynia a francia várostFORRÁS: AFP/PHILIPPE HUGUEN

Collomb azt szeretné, hogy a migránstáborairól hírhedt Callais-ból és Dunkerque-ból távolítsák el az ott illegálisan tartózkodókat.

Ezzel élve Dunkerque vezetése elhatározta, hogykiteszik a sportcsarnokban lévő 411 irakit, valamint felszámolja a város más részein lévő táborokat, ahol sok közel-keleti és afrikai migráns él.A tábor lakói folyamatosan követtek el kisebb-nagyobb bűncselekményeket, elsősorban egymás ellen.

Migránsok Dunkerque közelébenFORRÁS: AFP/PHILIPPE HUGUEN

A verekedések gyakorlatilag mindennaposak voltak, desor került lövöldözésre, nemi erőszakra, lopásra, és emberkereskedőkkel is tartották a kapcsolatot.

A migránsok persze nem fognak hazamenni, hanema csempészek segítségével Nagy-Britanniába akarnak eljutni.

Ezért hajlandóak fejenként akár 1 000 fontot is fizetni, természetesen a francia adófizetők pénzéből kapott segélyekből.