Elképesztő véletlenek koronavírus ügyben: Tényleg elhisszük?

Még egy „véletlen” az eddigi „véletlenek” egyre hosszabb és így egyre valószínűtlenebbé váló sorában: Angel Merkel, a volt NDK kegyeltje, Németország kancellárja immár 15. éve (ez persze egyesek szerint nem baj…)

2019. augusztusában Vuhanban járt. Valamilyen gyár-átadáson vett részt. Szóval meg is lett magyarázva. Nincs itt semmi különös, egyáltalán nem kapcsolódik semmilyen módon a nem egész 3 hónappal később kirobbanó világjárványhoz! De hogy ez a látogatás miért nem kapott helyet a világmédiában, azt senki nem tudja…

Szóval a véletlenek (a teljesség igénye nélkül hiszen ez csak amolyan „gyors-poszt”):

– A labor, ahonnét a vírus világhódító útjára indult, részben amerikai tulajdonban áll.

– Teljesen véletlenül a Gates Alapítvány is érdekelt a laborban folyó kutatómunkában, projektekben.

– Vuhanban 2019 októberében katonai olimpiát tartottak (2019 Military World Games), amelyen az USA katonái is részt vettek.

– Mi lenne más, mint fatális véletlen, hogy közvetlenül a vírus “berobbanása” (2019. október 18-án) előtt New Yorkban olyan szimulációt tartottak (Event 201), amelyben egy tüdőgyulladást okozó vírus elszabadulását modellezték… – és 65 millió áldozattal számoltak. (Nem halálvírus, mi?…)

– A Netflix 2020 január elején – tehát amikor a közvélemény kezdett felfigyelni a növekvő veszélyre – mutatja be új Pandémia című sorozatát, ami a járványokról szól. Perfekt időzítés, figyelembe véve a forgatási időszakot és végül is a sorozat illetve a vírus igazi világpremierje hozzávetőleg szinkronban volt egymással. Ahhh, extra-giga-véletlen! A siker viszont garantált!

– 2020. február elején meghalt Frank Plummer mikrobiológus, aki a biológiai hadviselés szakértőjének számított és részt vett a koronavírus elleni vakcina fejlesztésében. A vég Kenyában érte, amikor egy találkozóra sietett, de váratlanul összeesett. Már nem lehetett rajta segíteni. A halál oka a mai napig nem tisztázott.

– Ehhez tegyük hozzá Merkel véletlenszerű látogatását a városban, három hónappal a pandémia kitörése előtt…

…és mint mondtam, ezzel a véletlenek sorának nincs vége!

Körösztös György