Elképesztő bunker rendszerekbe mentik a világ elitjét, a járvány elől

elkepesztő bunker rendszerekbe mentik a vilag elitjet a jarvany elől

A napokban konkrét előkészítő lépések történtek a washingtoni politikai és katonai elit evakuálására.

Ők végeznék az evakuálást

A Newsweek múlt csütörtöki kiszivárogtatása szerint ugyanis a védelmi miniszter készültségbe helyezte az erre a feladatra szolgáló elit katonai egységet (Joint Task Force National Capital Region; JFT-NCR).

Ennek egyes csoportjai már éjjel-nappal riadókészültségben vannak. Az esetleges evakuáció megtámogatására két Blackhawk helikopter-századot vezényeltek át Illinois szövetségi államból a főváros szélén álló katonai bázisra.

A főváros légvédelmét egy kétemeletes épületből (Joint Air Defense Operations Center; JADOC) irányítják, amely Washington D.C. határán fekszik, a Bolling légibázison. A JADOC a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményt követően épült, és éjjel-nappal felügyeli a légteret a főváros felett.

Három hete már lehetett olvasni róla, hogy az USA-ban a legkritikusabb területeken dolgozó vezető katonatiszteket és nukleáris, valamint különleges egységeket speciális védelmi intézkedések hatálya alá helyezték.
Az Egyesült Államok három legfontosabb föld alatti bunkerrendszerébe vezényelték őket, ahonnan háború vagy nemzeti válság esetén a politikai- és katonai elit túlélését biztosítják.

A napokban azt is megtudhattuk, hogy konkrét előkészítő lépések történtek a washingtoni politikai és katonai elit evakuálására.

Fordítás: Világ Helyzete
Forrás: NewsWeek