Eljött az idő, hogy Oroszország végleg megszabaduljon a dollártól, mondta az orosz külügyminisztérium

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Oroszország minden bizonnyal reagálni fog Washington legújabb szankcióira, és felgyorsítja az amerikai valutától történő eltávolodásra tett erőfeszítéseket a kereskedelmi tranzakciók során, mondta Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes.

Eljött az idő, amikor szavak helyett tettekre van szükség, és meg kell szabadulnunk a dollártól, mint a kölcsönös elszámolások eszközétől, és más alternatívákat kell keresnünk,

– mondta az International Affairs Magazinnak adott interjúban.
Hála Istennek, éppen ez történik, és felgyorsítjuk ezt a munkát,

– mondta Rjabkov elmagyarázva, hogy ez a lépés más “megtorló intézkedéseken” kívül fog megtörténni az amerikai szankciók egyre növekvő listájára adott válaszként. Az orosz energetikai miniszter, Alekszandr Novak a közelmúltban megjegyezte, hogy egyre több ország érdeklődik a dollár helyettesítése iránt a globális olajkereskedelemben és egyéb tranzakciókban.

Egyetértés van abban, hogy az elszámolások során a nemzeti valuták használata felé kell lépéseket tennünk. Erre van szükség, valamint a felek akaratára,” – mondta Novak.

A miniszter szerint ez vonatkozik mind Törökországra, mind Iránra.

Annak lehetőségét fontolgatjuk, hogy a nemzeti valutákban kerüljön sor a fizetésre. Ehhez bizonyos pénzügyi, gazdasági és bankszektorbeli kiigazításokra van szükség.

Az események hátteréről beszélgetnek :

https://youtu.be/GP8AhdvFQIw

A múlt héten a Kreml azt mondta, hogy érdekli az Ankarával történő olyan kereskedés, melynek során az orosz rubelt és a török lírát használnák. India is kötelezettséget vállalt arra, hogy az iráni olajért rúpiával fizet.

A világ második legnagyobb gazdasága, Kína, szintén lépéseket tett a dollár dominanciájának csökkentésére a kínai valuta, az olaj-jüan által támogatott olaj határidős szerződések bevezetésével. Kína és Irán már megállapodtak abban, hogy nem használják a dollárt a globális kereskedelemben. (1)

(1) – https://www.rt.com/business/436727-russia-stop-using-dollar/

Új Világtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel