Elfogták a gyümölcsterroristát. Meglepte a rendőröket, hogy ki az!

Képtalálat a következőre: „fruit terrorist”

A queenslandi rendőrség a Twitteren tudatta, hogy letartóztattak egy 50 éves nőt, akit azzal vádolnak, hogy tűket szurkált eprekbe.

Mint arról korábban írtunk, szeptemberben robbant ki az egész országot rettegésben tartó ügy, amikor egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett. Utána többen is posztoltak képeket a közösségi oldalakon olyan eprekről, amelyekbe valaki tűt rejtett el.

Képtalálat a következőre: „fruit terrorist”

Az ügy nemcsak Queenslandet lakosságát érintette, az egész országban találtak tűvel szennyezett epret, egy sydneyi szupermarketben pedig almába volt rejtve a szúróeszköz, és volt aki banánban is tűre bukkant.

Még szeptemberben egy fiatal fiú került a hatóságok látókörébe.

A gyümölcsterrorizmusnak is nevezett botrány nemcsak a lakosságra (volt?) veszélyes, de bajba sodort egy teljes iparágat is: az eperszezon tetőpontján felére zuhantak a felvásárlói árak, a termelők teherautóstul öntötték ki a gyümölcsöket az út szélére, miután a szupermarketek nem vették át tőlük az árut a kialakult pánik miatt.

Volt olyan farm, ahol 100 munkást kellett elküldeni idő előtt, és a gazdák inkább gyökerestől kitépték a földből a gyümölcsöt.

A középkorú, eredetileg vietnami származású, de 20 éve Ausztráliában élő nőt november 11-én, vasárnap tartóztatták le, és hérfőn már vádat is emeltek ellene. Hétrendbeli ételek szándékos szennyezésének gyanújával áll majd a vádlottak padjára november 22-én.

Christine Roy főbíró szerint Trinh-t a károkozás és a bosszú motiválta, tettéért tíz év letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A tárgyalásig előzetesben marad, a bíró szerint nem csupán a szökés veszélye áll fenn, hanem az is hogy, hogy a feldühödött civilek maguk szeretnének elégtételt venni az őrült asszonyon.

Trinh hónapokig tartotta rettegésbe az embereket, fémdetektorral kellett minden gyümölcsöt átvizsgálni, mielőtt a boltok polcaira kerülnének, mert varrótűvel szurkálta tele őket. Tette azért is különösen kegyetlen, mert nem törődött vele, hogy felnőtt vagy akár kisgyermek esik majd áldozatául.

Trinh szörnyen beteges bosszújának hatvannyolc cég terméke esett áldozatul, ebből negyvenkilenc queenslandi. Összesen 168 alkalommal jelentették a rendőrségnek, hogy varrótűt találtak az eperben, hetvenhétszer Qeenslandben, így a rendőrség ott kezdett nyomozni.

Azt nem tudni, hogy pontosan mennyi gyümölcsbe rejtett tűt az asszony, sokan ugyanis nem jelentették be, emellett volt tizenöt olyan eset is, amiről később derült ki, hogy valótlan – valamint számos esetről sejteni lehet, hogy nem maga Trinh volt az elkövető, hanem mások, akik az ő akciója kapcsán kaptak kedvet a hasonló jellegű károkozásra