Életfogytiglant kapott az egyik leggonoszabb pedofil, aki csecsemőket erőszakolt és kínzott meg

Az ördög maga. Méltán érdemelte ki ezt a nevet a világ egyik leggonoszabb pedofilja, az 55 éves ausztrál Peter Scully. A férfit 2011-ben menekült el az ausztráliai Melbourne-ből a Fülöp-szigetekre, egy állítólagos csalási ügy miatt. A következő négy évben pokollá változtatta azoknak a gyermekeknek az életét, akik vele kapcsolatba kerültek.

Az ételért és pénzért cserébe megkapott fülöp kiskorúakat megverte és megerőszakolta. Scully lefilmezte ezek az akcióit: a nemi erőszakot és a kínzást. Feltöltötte a videókat exkluzív, fizetős pornó weboldalakra, amelyek az európai ügyfelek előtt vörös szobaként ismertek.

Peter Scullyt a fülöp hatóságok 2015-ben tartóztatták le, és 75 különböző vádponttal állították bíróság elé. Most az első hat vádpontról hírdetett ítéletet a fülöp-szigeteki Cagayan de Oro City regionális bírósága. A férfit bűnösnek találták egy rendbeli emberkereskedelemben és 5 rendbeli nemi erőszakban. Életfogytiglanra ítélték egy 12 hónapos kislány és bölcsödéskorú gyerekek megerőszakolásában és megkínzásában, és egy beteg, globális internetes gyermekpornó hálózat kitervelésben.

A korábbi melbourne-i üzletemberrel együtt megvádolt társa, Carme Ann Alvarez szintén életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

A bíróság még további 69 bűncselekménnyel vádolja Peter Scullyt. Köztük többek között azzal, hogy megerőszakolt és megfojtott egy 12 éves lányt, akinek azután a testét elégette egy surigao-i ingatlanon.

Nestor Ramos, fülöp-szigeteki regionális igazgató szerint a három éve tartó igazságügyi harc megérte.

– Ez az ördögi Scully a gyermekeinknek elmondhatatlan horror okozott. A gyermekkoruk végetért, és még mindig rémálmaik vannak. Talán ez a bírósági döntés némi békét hozhat nekik – nyilatkozta. Scully áldozatai jelenleg a kormány és civil társadalmi szervezetek védelme alatt állnak, az átélt traumából próbálnak ébredezni – számolt be róla a Daily Mail.

Az egyik legtöbb vitát az váltotta ki, hogy az ausztrál adófizetőknek eddig 500 ezer ausztrál dollárba, azaz mintegy 103 millió forintba került a pedofil védelmének költsége 2015 óta. Az esetből okulva, és a közfelháborodás miatt Christian Porter ausztrál főügyész igéretet tett arra, hogy a jelenlegi támogatási formát felülvizsgálják.