Egyre közelebb a koronavírus: már Szlovákiában is van megbetegedés

Immáron a második beteget szállították kórházba a szlovákiai Nyitrában azzal a gyanúval, hogy megfertőzte a koronavírus. Az első eset után kiderült, hogy nem az új influenzaszerű járvány okozta a bajt.

Újabb koronavírus-gyanús beteget szállítottak a nyitrai kórházba – jelentette a pozsonyi Új Szó internetes portálja. A fiatal férfit csütörtök este koronavírus-fertőzésre utaló tünetekkel szállították be a kórházba. A férfi – aki nemrég Thaiföldről érkezett vissza Szlovákiába – légzési nehézségekkel küzd, valamint magas a testhőmérséklete.

A Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) még csütörtök este értesítette a beteg közeli hozzátartozóit, családtagjait. Az, hogy a páciens valóban koronavírussal fertőződött-e, pénteken délután derül ki.

Ugyanakkor nem igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja annál a kínai páciensnél, akit korábban Érsekújvárból szállítottak át a nyitrai kórházba. Ezt Tatiana Timková, a kórház szóvivője közölte a TASR hírügynökséggel csütörtökön. “Semmi akadálya, hogy a páciens otthon lábadozzon tovább”

A nő január 10-én érkezett meg Kínából Szlovákiába, majd február 6-án kért orvosi segítséget. Február 12-én, szerdán szállították át a nyitrai egyetemi kórházba. “A páciens nem mutatta a koronavírus-fertőzés klinikai vagy epidemiológiai tüneteit” – mondta szerdán Timková.