Egyre félelmetesebb a robotkutya mozgékonysága – Ha emberek ellen vetik be nem sok esélyünk lesz

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A Massachusetts Institute of Technology által fejlesztett robotkutya előtt lassan tényleg nem lesz semmilyen akadály, ami megállíthatná.

A Cheetah azaz a Gepárd nevet viselő géptipus már számtalanszor lenyűgözte vagy épp elborzasztotta az embereket gyorsaságával és strapabírásával, de a fejlesztők szerint nincs miért aggódni, nem tervezik emberek ellen használni.

A robotkutyát olyan helyekre küldenék be, melyek túl veszélyesek lennének az emberek számára. A Cheetah 3-at arra tervezték, hogy különböző akadályokat legyen képes leküzdeni, ebbe beletartozik a lépcsőzés és magas helyekre, mint például egy asztalra való felugrás is nyugtatta meg az embereket Sangbae Kim MIT professzora.

– Úgy vélem számtalan alkalommal küldenénk emberek helyett inkább robotokat bizonyos feladatok ellátására, mert azok túl veszélyesek vagy bonyolultan elérhetőek számunkra. Egy távvezérlésű robot könnyedén és biztonságosan állítható ilyen kihívások elé – nyilatkozta Kim.

A 40 kilós felnőtt labrador méterű robotkutya érzékeli az előtte álló akadályt és annak megfelelően reagál rá. Nagyjából 10 km/h sebességgel képes futni, ha fellökik vagy elesik képes magától újra felállni, ráadásul három lábbal is igen stabil és már az asztalra is képes felugrani – írja a Metro.

Egy rövid sci-fi filmben, a Fekete Tükör c. sorozatban be is mutatják, milyen reménytelen lesz az ilyen eszközökkel szemben harcolnunk. A teljes film megtekinthető itt:

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel