Egymásba csúszó párhuzamos valóságok: Megmagyarázhatatlan esetek, amik nem lehetnek véletlenek

4979764 640px
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Néha hihetetlenül furcsa események is történnek a világban, amelyeket nem lehet a normális világképpel megmagyarázni. Történések, ami előtt teljesen tanácstalanul áll mindenki. … Vagy talán még sem. Ugyanis lehet egy logikus magyarázata mindegyiknek.

Ha igaznak feltételezzük a tudomány legújabb elméletét, mely szerint valójában számtalan másik valóság is létezik a miénkkel párhuzamosan, vagyis ha igaz a multidimenzionális világ elképzelése, az magyarázatot adhat ezekre az esetekre.

Az elmélet szerint, ezek a párhuzamos valóságok lehetnek pontosan olyanok mint a miénk, vagy lehetnek teljesen mások, illetve olyanok, amikben csak kisebb-nagyobb eltérések vannak a miénkhez képest. Ezek a világok végtelen számúak és az eltérések mértéke szerint ölelik körbe a mi világunkat.

Azonban, úgy tűnik, néha van egy kis hiba az univerzumban, ugyanis néha ezek a “testvér-világok” át-át csúsznak egymásba. Legalábbis ez is lehet a magyarázata az alábbi hátborzongató eseteknek.

Néha nem konkrét események, hanem csak egyféle furcsa megérzések formájában jelennek meg az univerzumok közötti információ átszivárgások. Ez különféle megérzések, gondolatok képében jelennek meg, illetve néha konkrét tárgyi formában is kifejeződnek, mint egy-egy regény, írás, vagy más alkotás.

Umberto itáliai király a párhuzamos világban, csak egy szimpla étteremtulajdonos volt

1900. július 28-án Umberto király a szárnysegédjével költötte el vacsoráját egy monzánai étteremben. Másnap egy atlétikai versenyre volt hivatalos, ezért járt Monzánában. Miközben jóízűen falatozott, meglepődve tapasztalta, hogy az étterem tulajdonosa pontosan úgy néz ki, mint ő maga.

 

Ahogy beszédbe elegyedett vele, hamarosan kiderült, hogy nemcsak külsőleg egymás hasonmásai. A tulajdonost is Umbertonak hívták, és akárcsak a király, ő is Torinóban látta meg a napvilágot, ráadásul ugyanazon a napon. Ha ez még nem volna elég, ő is egy Margherita nevű lányt vett el feleségül, ugyanazon a napon, amikor a király házasságot kötött Margherita királynéval, éttermét pedig azon a napon nyitotta meg, amikor a királyt megkoronázták.

A király érdeklődését azonnal felkeltette a dolog, így meg is hívta hasonmását, hogy tartson vele a másnapi atlétikai rendezvényre. A verseny napján azonban szárnysegédje közölte, hogy az étteremtulajdonos nem tud részt venni a rendezvényen, ugyanis egy rejtélyes lövöldözésben életét vesztette. A király teljesen ledöbbent, ám ez a döbbenet sem tartott sokáig, mert őt magát is halálos találat érte – a tömegben lapuló anarchista golyója végzett vele.

A Titanic egy másik valóságban, elkerülte a jégheggyel való ütközést és megmenekült

Figyelmeztető egybeesések gyakran egészen hosszú ideig tartanak, ezért aztán sokukat észre sem vesszük, vagy éppen figyelmen kívül hagyjuk. Minden bizonnyal ez történt három hajó, a Titan, a Tiatanic és a Titanian esetében is.

Morgan Robertson amerikai író 1898-ban adta ki regényét, melyben egy Titan nevű hatalmas óceánjáró hajó, első útján, egy fagyos áprilisi éjszakán, az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközik és elsüllyed.

4979764 640px

 

14 évvel később történt meg a világ egyik legnagyobb tengeri katasztrófája. A Titanic első útján, egy fagyos áprilisi éjszakán, az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött és elsüllyedt. Az egybeesések azonban ezzel még nem értek véget. Mind a képzeletbeli, mind a valódi tengerjáró közel azonos súlyú volt.

A katasztrófa az óceán ugyanazon övezetében történt. Mindkét hajót elsüllyeszthetetlennek vélték, és egyik sem volt felszerelve kellő számú mentőcsónakkal.

A Titanian rendkívüli esete pedig már egészen hihetetlen egybeesés. A hajó 1935 áprilisában szenet szállított Tyne-ból Kanadába. Egy éjszaka William Reeves volt őrszolgálatban, amikor rossz előérzete támadt. Ahogy közeledett a hajó ahhoz a helyhez, ahol a két másik tengerjáró elsüllyedt, szorongás hatalmasodott el rajta.

Megállíthatta volna a hajót csupán egy előérzet miatt? Egy másik fantasztikus egybeesés segített neki a döntésben. Ugyanis azon a napon született, amikor a Titanic elsüllyedt. „Veszély előttünk!”- kiáltott fel a hídra. Alig hagyták el a szavak a száját, máris egy jéghegy tűnt elő a sötétségből. Egy hajszálon múlt, hogy el tudták kerülni az összeütközést.

Talán az információszivárgás az univerzumok között, oda vissza működik, egyféle oda-vissza szivárgás által.

Mrs. Bithell bizarr tapasztalata

A Hampshire-i Mrs. Eileen Bithell egy rendkívül varázslatos egybeesésről számolt be, amely a családjával történt meg. Elmondása szerint a szüleinek volt egy élelmiszer üzlete, melynek kirakatában már vagy húsz éve lógott egy bekeretezett tábla, tudatva a vásárlókkal: szerdánként az üzlet zárva tart. Néhány nappal a bátyja esküvője előtt levették a táblát, hogy kicseréljék.

Mikor azonban kivették a keretből, meglepve vették észre, hogy a feliratot valaha tulajdonképpen egy fénykép hátoldalára írták. Volt azonban egy még nagyobb meglepetés.

A kép a Mrs. Eileen Bithell bátyjának menyasszonyát ábrázolta kislánykorában, a bátyja leendő apósának karjaiban. Senki sem tudta, miért használták éppen ezt a fényképet a felirathoz. Akkoriban, amikor a táblát kitették, a család nem ismert senkit ezek közül az emberek közül. Csak húsz év elteltével készült találkozni a két család az esküvő révén.

Talán egy másik valóságban, sokkal hamarabb ismerkedtek meg egymással, a sors által összerendelt emberek és erről egy fotó átszivárgott a másik univerzumból.

Az Erdington-gyilkosságok megmagyarázhatatlan esete

Egyes elképzelések szerint a különféle valóságok, nem egyszerűen térben helyezkednek el egymás mellett, hiszen ez így eleve lehetetlen lenne, hanem időben is el lehetnek egymástól csúszva, illetve úgy tűnik, egymásba is fonódva. Legalábbis az alábbi esetre ez magyarázatot adhatna.

Ezt az elméletet hivatott valamennyire igazolni az Erdington-gyilkosságok azonossága is. A két gyilkosság ugyanazon a helyen, ugyanazon a napon történt, csak 157 év eltéréssel. Az áldozatok azonos korú (némely forrás szerint egy napon született) lányok. A két esetben olyan szembeötlő és sok a közös elem, hogy feltételezhető, a bűnösöket valamilyen asztrológiai befolyás vezérelte tettük végrehajtásakor.

barbaraforrestandmaryashford108898428 19132

1817. május 27-én a huszadik évében járó Mary Ashfordot holtan találták Erdingtonban – az akkor még kis faluban – Birminghamtől öt kilométerre. Nyilvánvaló volt, hogy a fiatal lány gyilkosság áldozata lett. 1974. május 27-én Barbara Forrestet találták holtan ugyanott, nem messze attól az óvodától, ahol óvónőként dolgozott. Megfojtották.

Ez önmagában még nem több, mint érdekes hasonlóság. Ha azonban részleteiben vizsgáljuk a két esetet, akkor bizony megmutatkoznak a döbbenetes azonosságok. 1817-ben ás 1974-ben egyaránt május 26-ára esett pünkösd napja. Másnap, május 27-én történtek a gyilkosságok. Mindkét áldozatot megerőszakolták, holttestüket nagyjából ugyanott (egymástól 360 méternyire) találták meg, s a halál nagyjából ugyanakkor állt be.

A nyomok mindkét esetben arra utaltak, hogy a gyilkos megpróbálta elrejteni a holttestet. A közös vonások sora még nem ért véget ezzel. Mindkét lány pünkösd hétfőjén este egy barátnőjét látogatta meg, és ott öltöztek át, hogy táncmulatságba menjenek. Mindkét gyilkosság után egy Thornton nevű férfit tartóztattak le, mindkettőt a gyilkossággal vádolták, majd mindegyiket felmentették a vád alól.

Bármi is legyen ezeknek a furcsa eseteknek a magyarázata, az biztos, hogy a jelenlegi világképünk szerinti megoldást még egyikre sem találtak. Úgyhogy sokan egyszerűen csak azt mondják, hogy ezek afféle rejtélyes véletlenek.

Te mit gondolsz?

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel