Egy sorozat Jézusról, ahogy még nem láttuk – The Chosen

Egy sorozat Jézusról, ahogy még nem láttuk – The Chosen
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

„Na végre. Végre egy sorozat, amely bemutatja, hogy Jézus mennyire vonzó. Végre egy tabudöntögető sorozat, amely bemutatja a személyét úgy, ahogy még soha egy film sem.”  Nagy Abigél sorozatajánlója következik.

Végre egy sorozat, amely bemutatja, hogy… Jézus VICCES. Zseniális a humora!

Jézus ért a gyerekek nyelvén. Kreatív és játékos. Tudja, mikor van a játék ideje és mikor kell bölcs tanítást átadnia, mikor kell olyan magokat elszórnia a gyerekek életébe, amelyek később biztos, hogy kihajtanak majd és gyümölcsöt hoznak, amik örök nyomot hagynak a szívükben.

Jézus IZGALMAS. Jézus sokszínű és tele van meglepetésekkel. Ha Őt követed, kaland lesz az életed. Egy percig sem fogsz unatkozni. Sosem tudhatod, hogy pontosan mire mondasz igent, amikor belevágsz a Vele való utazásba. Az út tele lesz váratlan fordulatokkal, és teljesen Rá kell majd hagyatkoznod, de jó lesz.

Jézus BECSÜLI a nőket. Egyáltalán nem idomul ahhoz a kultúrához, amely degradálja őket, hanem elismeri, felemeli és bátorítja őket. Érti a szívüket és beszéli a nyelvüket. Minden szava gyengéd, gyógyít és helyreállít.

Jézus NEM bírja a vallásosságot. Ő maga egy porcikájában sem vallásos és rólad is szépen le fogja hámozni a vallásos rétegeket, ha elkezded Őt követni.

Végre egy sorozat, amely bemutatja Jézus emberi mivoltát, nem csak az istenit.

Amely bemutatja, hogy Jézusnak is voltak fizikai sebei, hogy Ő is izzadt, hogy Ő is elfáradt, hogy Ő is sírt, Ő is nevetett, Neki is volt melege, Ő is fázott. Hogy Ő is volt gyermek, szülői tekintély alatt. Neki is engedelmeskednie kellett a szüleinek, és ezt még akkor is tette, amikor már felnőtt férfi volt. Nem volt tiszteletlen, nem szólt dacosan és pimaszul az édesanyjához, hanem még büszke is volt rá.

A sorozat egyébként nemcsak Jézus személyét mutatja be sokkal gazdagabban, mint bármi, amit eddig láttam Róla, hanem a tanítványokét is. Gyönyörűen közel hozza például Péter személyét, akinek az evangéliumokból tényleg kitűnik a karizmatikus, tüzes, vakmerő, tettre kész, harcias személyisége, aki Jézus egyfajta body-guardjaként tekint magára és igazi vezéregyéniség, ám sokszor forrófejű és meg kell tanulnia bölcsen kezelni a szenvedélyét.

Zseniális Máté alakítása is, akit én abszolút nem így képzeltem el, de ezek után nem nagyon fogok tudni elvonatkoztatni a sorozatbeli külsejétől és mozdulataitól. Amennyire idegesített az első részben, annyira szerethetővé vált közben és ő lett az egyik kedvenc szereplőm.

Kiemelném még Simon Péter feleségét is, akit tényleg megemlít az Újszövetség, de mivel keveset lehet tudni róla, nem szoktunk vele találkozni evangéliumos filmekben. A Chosen viszont egy olyan nőt és feleséget tár elénk a személyében, aki valóban olyan társ Péter mellett, aki szeretetben el tudta őt hordozni és pontosan tudta, hogy kell vele bánni.

Ha soha nem láttad még így Jézust (és a tanítványokat), ha soha nem ismerted még Őt ezekről az oldalairól (vagy bármelyik másikról), de szeretnél a szokásos vallásos maszlag helyett egy emberközeli Jézust látni, akkor ez a sorozat közelebb hozhatja Őt hozzád. Vagy téged Hozzá.

Semmit nem láttam, ami ennyire megközelítette volna azt, akinek egyébként én ismerem Őt személyesen.

Nap mint nap tapasztalom, hogy mennyire humoros, gyengéd, izgalmas, megértő, kedves, kreatív, bölcs, nyugalmat árasztó, kőszikla, menedék, barát, szerelmes Vőlegény és Társ.

Ha te eddig csak egy torz, vallásos képet láttál Jézusról, akkor szívből remélem, hogy esélyt adsz ennek a sorozatnak, és ahogy nézed az epizódokat, elkezdesz vonzódni az Ő gyönyörű személyéhez és te is beleszeretsz. Mert ha tényleg Őt látod, nem is tehetsz mást. Ha nem szeretsz bele, akkor nem Őt látod.

Nagy Abigél


hirdetés

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaEgészségVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel