Egy hét alatt gyógyítható lesz a rák: Videón ahogyan felfalja a rákos sejteket az újraprogramozott T-sejtek hadserege!

Az orvostudomány nagy áttörését egy petri csészében mutatták be! Már zajlanak az embereken végzett klinikai kísérletek is, akár 2019-ben széles körben elérhetővé válhat a gyógymód?!

Michael Sadelain, a New Yorki Sloan-Kettering Rákközpont munkatársa páciensei véréből származó, genetikailag módosított immunsejtjeivel vette fel a harcot a leukémia egyik típusával.

A kísérleti alanyok daganatai 8 nap alatt eltűntek.

A lenti videón jól látható, ahogyan nagyobb méretű ráksejteket megtámadja a T-sejtek hadserege, és egyszerűen lyukakat ütnek a sejtfalán, így elsöpörve a malignáns, azaz abnormális sejteket, amik tulajdonképpen maga a rák…

A módszer lényege, hogy a test saját immunrendszere öli meg a rákos sejteket, eddig ugyanis általában gyógyszereket vagy sugárzást alkalmaztak, melyeknek komoly mellékhatásai voltak és az egészséges sejtek is megszenvedték azokat.

Sadelain technikája genetikailag módosított immun T-sejteket vet be, ami elsősorban a ráksejteket támadja, az egészségeseket viszonylag érintetlenül hagyva.

Ez a technológia és megoldás mára még tovább csiszolódott, és elmondható, hogy a végső klinikai teszteket igyekeznek elvégezni, és több tucat beteget sikerült már meggyógyítani.

Mivel hosszú és bürokratikus út vezet egy-egy ilyen reményt keltő gyógymód bevezetéséhez, így még minimum egy évet, vagy többet kell arra várni, hogy ez széles körben elérhető legyen.

Azonban egyesek nagyon bizakodóak, és szerintük akár már 2019-ben megindulhat az eljárás engedélyezése és terjedése.

Hogy hazánkban mikor lesz elérhető, arról egyelőre nincsenek információk.