Döbbenet. A mesterséges intelligencia közölte, a harmadik világháború már elkezdődött

harmadik-globalis-haboru-1-585x359.jpg

Politikai, gazdasági és egyéb tényezőket is figyelembe vettek. Az eredményt senki sem akarta elhinni… ez mégis, hogy lehet?!

Arról van szó, hogy egy igen átfogó, szinte mindenre kiterjedő kutatást készítettek. Olyan eredmény jött ki, amire nem számolt senki.

A szimulációt egy szuperszámítógépen hajtották végre, ami az adatok között a lehető legtöbb létező dolgot figyelembe vetet, mint egyes országok közötti politikai feszültségek, gazdasági teljesítmény, kereskedelmi kapcsolatok, vagy a természet aktuális állapota, a környezetszennyezés, vagy a politika.

Igen ám, de amikor az eredményt tanulmányozták, senki sem tudott rá magyarázatot adni.

A számítások ugyanis azt mutatták, hogy a harmadik nagy háború már elkezdődött.

Csak egy kis idő elteltével sikerült pontosabb magyarázatot adni az eseményekre, és arra, hogyan jöhetett ez ki. A szakértők szerint a szimulációt végző gép nem ismeri a háború fogalmát, ezért az eredmény messze túlhaladta a legokosabb elme általi számítást is.

A harmadik világháború ugyanis nem csak fegyveres konfliktusokban nyilvánulhat meg.

Sőt, az eredmény megmutatta, hogy a mai globalizált világban a háború már évek óta zajlik, különböző szinteken, például gazdasági szinten, vagy a pénzügyi szektorok szintjén.

Hatalmas a politikai rivalizálás is, és az országok egymás elleni szankciói is egyfajta gazdasági háborút jelentenek, és mivel világméretű dologról van szó, ezért felfogható ez is egy világháborúnak.

Jó, jó, de mikor törhet ki tényleges háború, fegyverekkel? És mennyi ember fog meghalni?

Hiszen a nagy kérdés továbbra is az, hogy a klasszikus értelemben véve mikor és ki fogja meghúzni a ravaszt?

A szimulációs modell szerint a veszedelem a Közel-Keletről érkezik majd, ugyanis évtizedek óta ez a leginstabilabb régió, és az ott található országok destabilizálásában komoly szerepe van az olyan szuperhatalmaknak, mint az USA.

Hogy mi lesz a végkimenetele, azt pedig nehéz megjósolni.

Minden bizonnyal Oroszország fog talpon maradni, valamint Amerika, Kína, de minden szuperhatalom jelentős veszteségeket fog szenvedni.

Korábban maga Putyin mondta azt, hogy a harmadik világháború kitörése esetén – ha az az USA és köztük törne ki – szinte senki sem maradna életben.

Ma már olyan szuperfegyverek állnak rendelkezésére a világ hadseregeinek, melyek tényleg képesek lennének rövid idő alatt komplett országokat a földdel egyenlővé tenni.

Ez pedig egyértelműen jelzi a világ számára, hogy egy újabb háború olyan kockázatokkal járna, hogy a Földet is véglegesen élhetetlenné tehetné…