Egy dél-szudáni migráns megskalpolta a társát Németországban

Egy dél-szudáni és egy eritreai migráns keveredett vitába egy németországi befogadóközpontban. Egyikőjük vascsővel támadt, mire a társa megskalpolta őt. Bár megölte ellenfelét, csak súlyos testi sértés miatt ítélték el – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az oldenburgi esküdtbíróság a 25 éves dél-szudáni vádlottat egy befogadóközpontban történt halálos késelés ügyében 2,5 évre ítélte.

Képtalálat a következőre: „Egy dél-szudáni és egy eritreai migráns keveredett vitába egy németországi befogadóközpontban. Egyikőjük vascsővel támadt, mire a társa megskalpolta őt. Bár megölte ellenfelét, csak súlyos testi sértés miatt ítélték el - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.”

Az esküdtbíróság bosszúból elkövetett súlyos testi sértésként értelmezte az ügyet. Az eredeti emberölés vádja a bíróság szerint nem állta meg a helyét, mivel önvédelemről volt szó. A vádlott és a később elhalálozott eritreai áldozat között folyamatosak voltak a veszekedések.

Pénzről vitatkoztak, amelyet az eritreai migráns a vádlottól állítólag ellopott. Az eritreai emiatt egy nehéz vasrúddal a vádlottra támadt,  és mivel az további ütésekre számított, egy kést szúrt támadója mellkasába.

Az önvédelemből elkövetett tett után a támadó harcképtelenné vált. A dél-szudáni migráns ezek után a támadót élve megskalpolta.  Szerencsére az áldozat nem volt eszméleténél, különben a fájdalmak kibírhatatlanok lettek volna, állította egy orvosszakértő.

Az eritreai férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.