Egy befogadóközpont vezetője szerint, Soros NGO-i a felelősek a vízbe fúló menekültek, asszonyok és gyermekek életéért

A vezető szerint a nyílt határokért kardoskodó szervezetek tehetők elsősorban felelőssé azon migránsokért, akik meghaltak a Földközi-tengeren.

Francesco Magnano Olaszország legnagyobb központjának (CARA) igazgatója, amely migránsokkal foglalkozik.

Az olasz Il Giornale azért ír az igazgatóról, mert annak ellenére, hogy egy befogadóközpontot vezet, igen határozott véleménnyel van a migrációról.

2014 és 2017 között kikötőink teljesen nyitva álltak a migránsok előtt. Az eredmény: 15 000 halott a Földközi-tengeren.”

Fotó: AFP

Magnano ugyan csalódottságát fejezte ki az iránt, hogy a központot, ahol dolgozott, nemrégiben bezárták, azt ugyanakkor elismerte, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter lépése, miszerint lezárja a kikötőket a migránstaxizó hajók előtt, bölcs döntés volt.

Magnano szerint ezt már jóval korábban meg kellett volna lépnie Olaszországnak, mert így Németországot és Franciaországot is a tárgyalóasztalhoz lehetett volna kényszeríteni a migráció ügyében.

Az igazgató nem győzte hangsúlyozni: a tengeri elhalálozásokért azok az NGO-k felelősek, amelyek a nyílt határokért küzdenek. Többek között az ő tevékenységüknek köszönhető szerinte, hogy “nyomornegyedekkel van tele az ország.”

600 000 ember menedékkérelmét utasították el. Ők most gyakorlatilag zombik, akik itt élnek az országban.”

Az igazgató azokról a Soros Györgyhöz köthető szervezetekről beszél, mint például az Orvosok Határok Nélkül (MSF). Ezek azok a szervezetek, amelyekkel szemben Matteo Salvini felvette a harcot. Míg az olasz belügyminiszter megállítaná a migrációt, addig ezek a szervezetek továbbra is hajóztatják Európa felé a migránsokat.