Egy 2016 óta a magyar határnál veszteglő migráns óriási hazugságáradattal látott el egy német lapot, persze az újságot sem kell félteni

A lap fotósa simán készített képeket abban a tanyaépületben, amit a migránsok önhatalmúan megszálltak, de ezzel nincs gond, csak a gonosz Magyarországgal

Süddeutsche Zeitung hosszú cikkben mutatja be egy pakisztáni “menekült” évek óta tartó hányattatásait, miután a férfi – sok-sok sorstársával együtt elakadt Horgosnál: a magyar határkerítés leküzdhetetlen akadály számára. A drótakadályon elhelyezett hangszórók éjjel-nappal azt harsogják, hogy Magyarország nem fogad be migránsokat, és aki megpróbál átjutni a műszaki záron, azt őrizetbe veszik.

Ráadásul mire a történet főhőse elindult a talibán egyik erődjének számító Vazirisztánból, addigra Magyarország bezárkózott. Orbán erődöt akart létesíteni Európa kapujánál, egy sereg brutális rendőrt rendelt ki és azt állította, hogy minden menekült terrorista.

Így a pakisztáni férfi 2016 késő nyara óta vesztegel Szerbiában, ahonnan 10 év alatt félmillióan vándoroltak külföldre. Sokszor megpróbált persze átjutni magyar területre, de elfogták, megverték, megrugdosták, hideg vízzel leöntötték, majd visszakísérték a határhoz.

A magyar határrendőrség brutális túlkapásairól azóta sok jelentés érkezett, a kormány azonban cáfolja ezeket az állításokat. Civil szervezetek viszont megerősítik azokat. Azóta a hatalom azzal vádol olyan szervezeteket, mint az Orvosok Határok Nélkül, hogy együttműködnek Sorossal, aki Budapest szerint anyagi hasznot igyekszik húzni a migrációból.

Természetesen mindez alaptalan hazugság. De ettől még igen sokan vesztegelnek lehetetlen körülmények között Horgosnál, csakhogy a világ megfeledkezett róluk.