Egész éjjel zo­ko­gott a 95 éves úzvölgyi veterán: „A barbár nép reánk támadt” 

A 95 éves veterán a következőt mondta el az Azonnali munkatársainak a csütörtöki szégyenteljes események után:

„Úgy tűnik, a barbár nép reánk támadt erősen. Ez szégyen-gyalázat, hogy ebben a 95 éves korban megáltem ezt, hogy ilyet elművelnek velünk szemben, a magyarokkal. (…) Ezt a temetőt mi alkottuk, mi csináltuk, mi megjavítattuk. (…) A fecskefészekbe a veréb beül, pontosan azt csinálta! Beült a fecskefészekbe a román!”

Felindultan beszélt arról is: hazugság, hogy egy román katona is el lenne ott temetve.

 Egész éjjel zo­ko­gott a 95 éves ve­te­rán

Olyan volt, mint egy csata, örü­lök, hogy élve meg­úsz­tam – me­séli a Ri­post-nak a meg­ren­dült, könnye­i­vel küsz­ködő Vitéz Bar­tha Misi bácsi. Ő az utolsó élő úz­völ­gyi ve­te­rán: 1944 au­gusz­tu­sá­ban itt védte az ezer­éves ma­gyar ha­tárt. Csü­tör­tök este megint szinte há­bo­rús hely­ze­tet kell át­él­nie, ami­kor a fel­dü­hö­dött, ré­szeg román tömeg meg­ro­hanta a ka­to­nai te­me­tőt.

A székelyek békésen imádkozva, élőlánccal próbálták a barbár dúlást megakadályozni, de cserébe kődobálást, zászlórúddal ütlegelést kaptak.

zek széttörték a székely kaput, amit mük csináltunk

Tudja meg EURÓPA – ahol lassan nincs is fontosabb az lmbtq közösségek meg a migránsok jogainál – hogy Székelyföldön ma délután egy ŐSHONOS EURÓPAI KISEBBSÉGRE törtek rá a románok!

Abban az országban, amely éppen az EU elnökségét tölti be, nekimentek az imádkozó magyarok élőláncának, ütöttek akit értek, tönkretették a székelykaput, kitépték a magyar kereszteket a földből, megrongálták a magyar hadisírokat és azt üvöltötték, hogy mars Budapestre, mert ez az ő földjük. A Pápának meg az lett beadva, hogy a kisebbségek úgy élnek, mint hal a vízben.