Ebédet vitt egy újpesti menzáról Varjú Lászlónak a helyi Fidelitas


Ebédet vitt egy újpesti menzáról Varjú Lászlónak a helyi Fidelitas a IV. kerületi DK irodájába azért, “hogy ne kelljen a képviselőnek a Várban, vagy a Rózsadombon ebédért kuncsorognia”.

Ozsváth Kálmán, az Újpesti Fidelitas ügyvezető alelnöke elmondta, felszólították Varju Lászlót, hogy hagyja abba a színészkedést, és ne hozzon többé szégyent az újpesti polgárokra.

Renge Zsolt, az Újpesti Fidelitas alelnöke kifejtette, álságos Gyurcsány Ferenc pártjának felháborodása, hiszen Varju Lászlóék olcsóbban étkeznek a Parlament menzáján, mint a miniszterelnök és munkatársai a Karmelita kolostorban. Varju Lászlót portálunk a videó elkészítése után érte el telefonon,  a képviselő reagált is a reggeli akcióra.

Varju László a Fidelitas akciójának ideje alatt sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem volt jelen, telefonon a videónk elkészülte után azonban sikerült elérnünk.

A képviselő a PestiSrácok.hu-nak elmondta, feleslegesnek tartja ezt az akciót, mert ennek ő a címzettje.

Kifejtette, tudomása szerint 2,4 millió forintért bérli a Gundel a Karmelita kolostorban a helyet, és úgy hallotta, hogy 110 adag ételt adnak el egy nap. Vagyis számításai szerint 30 ezer forintos veszteséget termelnek naponta. Varju László szerint erre a felvetésre kellene válaszolni.

A DK-s képviselő a kórházi és iskolai étkeztetést is kritikával illette, illetve elmondta: ha ennyi pénzért fel tudtak húzni egy ilyen épületet, akkor indokolatlan, hogy ilyen olcsón étkeztetik benne a Miniszterelnökség dolgozóit.

A képviselő nekünk is elmondta, beadtak egy törvényjavaslatot azzal kapcsolatban, hogy a rászoruló gyerekeknek országszerte jusson ennyi pénzért, ugyanilyen minőségű étel a jövőben.

Varju László arra nem tért ki, hogy vajon a Gundel számára mennyire presztízs értékű a jelenlét a Miniszterelnökségen, mint ahogy arra sem, hogy érdeklődött-e a szerződés részletei iránt?

Varju László hozzátette, ha igény van rá, akkor szívesen beszélget a Fidelitas-szal az ügyről.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük