Durván felülreprezentáltak az olasz rendőrségi statisztikákban az afrikaiak

2019. április 12. 18:28

Minden ötödik letartóztatott bűnöző Olaszországban külföldi, zömmel afrikai – ami azért is magas szám, mert az olasz népességen belül a külföldiek aránya mindössze 8,7 százalék.

Az olasz rendőrség tájékoztatása szerint tavaly 5 173 embert tartóztattak le, amelyben 990-en külföldi születésű személy volt – írja az Il Giornale. Ezeken belül a legnépesebb csoport az albánoké volt, őket követték a nigériaiak, a marokkóiak, a románok és a tunéziaiak.

Fotó: AFP

A letartóztatott külföldiek száma azért is magas, mert az olasz demográfiai adatok szerint a külföldi lakosok száma az országban 8,7 százalék. Az összes elkövetett bűncselekmény tekintetében még rosszabbak a mutatók, minden harmadik bűnelkövető külföldi.

Olaszországban az elmúlt években sajnos óriási problémává nőtte ki magát a nigériai maffia. Februárban sokkolta Olaszországot Pamela Mastropietro esete, akit egy nigériai drogdíler gyilkolt meg brutálisan. Az elkövető, a 29 éves Innocent Oseghale bedrogozta áldozatát, majd holttestét feldarabolta.

Emellett pedig nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Nigériában és Líbiában kiterjedt embercsempész-hálózat működik, azzal a céllal, hogy illegálisan Olaszországba juttatni afrikai nőket, hogy ott aztán prostitúcióra kényszeríthessék őket.

Forrás