Drámaian megugrott az agydaganat előfordulása: már egészen fiataloknál is – a tudósok aggódnak, nem tudják az okát

“Az emberiség jelenleg vesszőt fut az idővel. Ha sürgősen nem derítjük ki, hogy mi okozza a rákos megbetegedések ilyen drasztikus mértékű növekedését, akkor 2050-re minden második ember rákos lehet a bolygón…”

Úgy terjed a rák az emberek körében, mintha valami vírus lenne. A modern világ pestise. És talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy az emberiségre komoly veszélyt jelentő kórról van szó.

Annyira sok embert érint, és olyan rosszak a kilátásai, hogy a szakemberek szerint az évszázad közepére már jelentős közegészségügyi és populációs veszélyt fog előidézni.

Vagyis képes lehet megtizedelni az emberiséget…

Az elmúlt évek egyik legaggasztóbb tendenciája volt az, hogy a rákos megbetegedések aránya jelentős mértékben nőtt.

A bélrákosok aránya is megtöbbszöröződött, és már fiatal felnőttek, 30 év alattiak körében is nagy számban előfordul.

A bőrrák, a melanoma előfordulása is nagyon magassá vált, magasabbá, minthogy azt a növekedő UV sugárzás indokolná.

Nemrégiben pedig napvilágot látott egy másik felmérés, mely szerint az agydaganatos betegek száma is meredek emelkedést mutat.

A szakemberek, orvosok és onkológusok komoly aggodalommal figyelik a folyamatokat.

Az egész azért aggasztó, mert soha ilyen arányban nem betegedtek még meg az emberek, mint napjainkban. Ráadásul ez már a fiatalokat is érinti.

Minden rákfajta, így már az agyrák is úgy terjed, mintha valami vírus lenne.

Egyre fiatalabb korban, egyre agresszívabb formában jelentkezik.

Eleinte lehet, hogy csak egy ártatlan fejfájással kezdődik, aztán hetek múlva már a beteg könnyen lehet, hogy az életéért küzd.

A legnagyobb probléma az, hogy a kutatók nem tudják meghatározni az okokat.

Pedig sürgősen meg kell tudni, különben nem tudunk tenni ellene, és egyes pesszimista becslések szerint 2050-re minden második embert érinteni fog közvetlenül a rák valamilyen formája.

Persze különböző elméletek, teóriák már vannak, de egyik sem bizonyított.

Az egyik a környezeti ártalmak, és a feldolgozott ételek nagymértékű fogyasztásában rejlik. Megfigyelték ugyanis, hogy azokban az országokban ugrott meg a rákos betegek aránya, ahol rengeteg feldolgozott, “modern” élelmiszert fogyasztanak az emberek.

Egy másik elmélet szerint a világszerte történő megbetegedéseket az ételekbe és az ivóvízrendszerbe kerülő mikroműanyag részecskék okozzák.

Mint nemrég megírták, kiderült, hogy hetente egy bankkártyányi mennyiségű műanyag kerül minden ember szervezetébe, a műanyag szennyezést ma már SENKI sem tudja megkerülni.

Ezek pedig felhalmozódnak a szervezetben, gyulladásokat, végső soron pedig daganatokat okozhatnak.

A kettő természetesen nem zárja ki egymást…