Dollármilliókat költ Soros Trump lejáratására a koronavírus-járvány kapcsán

Soros György dollármilliókkal finanszírozza a Demokrata Párt elnökválasztási kampányát négy billegő közép-nyugati államban a The Washington Free Beacon konzervatív politikai lap információi szerint.

A magyar kormányt is rendszeresen támadó amerikai milliárdos ezzel szeretné támogatni a demokratákat a koronavírus-járvány kapcsán indított Donald Trump amerikai elnököt lejárató kampányukban. A négy állam, amelyben Trump lejáratásáért kampányolnak, kulcsfontosságúak a Demokrata Pártnak, ugyanis ezeken múlhat az idei elnökválasztás kimenetele- írja a Pestisrácok.hu.

Nemcsak hazánkban próbál meg segítség és példamutatás helyett politikai hasznot húzni az ellenzék a koronavírus-járvány okozta pusztításból. Sajtóinformációk szerint 5 millió dollárral száll be a demokraták Trump elleni lejárató kampányába a Priorities USA Action (PUA) nevezetű politikai akcióbizottság.

Az amerikai választási rendszerben a politikai akcióbizottságok (political action committee, röviden PAC) egyfajta gyűjtőszervezetként működve felajánlásokat gyűjtenek az indulóknak, amelyeket aztán az általuk támogatott párt kampányának finanszírozására használnak fel. Ennek keretében támogatja a PUA a Demokrata Párt kampányát, amelynek lényege Donald Trump lejáratása, a koronavírus-járvány szerintük hibás kezelése miatt.

Ehhez járult hozzá Soros György egy “szerény” 3 millió dolláros felajánlással egyik saját PAC-ján keresztül. A propagandaanyag 4 billegő államban, Floridában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban jelenik meg.

A Demokrata Párt anyagi fölénye egyébként jól érzékelhető a kampány során: a demokraták mellett számos nagy adakozó is felsorakozott a középnyugati billegő államokban, pénzzel kitömve az egyébként inkább republikánus többségű területen folyó, agresszív Trump-ellenes kampányt, ezzel gyengítve az elnök szavazóbázisát.

A 2016-os eredmények tükrében nem meglepő, hogy a liberális pénzemberek mélyen a zsebükbe nyúltak a középnyugaton, a legutóbbi választásokon ugyanis több, előzetesen a demokraták által nyerhetőnek vélt államban legyőzte Trump Hillary Clintont. Ezt pedig idén nem engedhetik meg maguknak a demokraták.

A demokraták és támogatóik pedig nem is titkolják, hogy minden áron le akarják győzni Trumpot a középnyugaton: a Soros által támogatott politikai akcióbizottság egyenesen kijelentette, hogy legalább 150 millió dollárt akarnak elkölteni a kulcsfontosságú államokban Trump-ellenes kampányra. Ebből eddig 27 millió dollár jött össze, aminek közel ötödét Soros György ajánlotta fel. Az amerikai spekuláns eddig összesen 5 millió dollárt költött Trump koronavírussal kapcsolatos intézkedéseinek lejáratására.