Digiszexuálisok: Akik robotokkal élik a szexuális életüket és párkapcsolatukat – A tudósok szerint nagyon sokan lesznek

Window 000151
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A tudósok szerint sokakat hamarosan “digiszexuálisokként” fognak azonosítani. Ezek olyan személyek lesznek, akiknek a szexuális identitásuk, a robotokkal való szexuális kapcsolat formájában nyilvánul meg.

Bár a szexuális robotok jelenleg még meglehetősen primitívek, a Journal of Sexual and Relation Therapy című folyóiratban megjelent új jelentés azt állítja, hogy rövidesen képesek lesznek arra, hogy nézzenek, beszéljenek és cselekedjenek, mint valódi emberek és kifejezetten alkalmasak legyenek arra, hogy kielégítsék az egyén szexuális vágyait.

 

A jelentés írói, Neil McArthur és Markie LC Twist, a kanadai Manitobai Egyetemen állítják, hogy készen kell állnunk a jelenség kezelésére akkorra, mikor ez megvalósul.

“Nem kérdéses, hogy jönnek a szexrobotok” – mondja McArthur és Twist . “Úgy gondoljuk, hogy másfajta szexuális élményt képviselnek majd a fejlett technológiák lehetőségeivel. Az emberek nem csak szexre használják majd őket, hanem intenzív érzelmi kapcsolatot is kialakítanak a robot társaikkal. ”

“Ezek a robotok testreszabottak lesznek, hogy teljesen megfeleljenek az emberek vágyainak és olyan dolgokat is megcsinálnak, amelyeket az emberi partnerek nem tesznek meg. Illetve nem fognak olyan kellemetlen dolgokat tenni, mint amiket a valódi emberi partnerek igen. Éppen ezért jelentős számú ember valószínűleg a robotokat fogja felhasználni a szexuális élete elsődleges módjának.”

Window 000151

 

“Robot Sex: The Book for the Enlightened Sapiosexual” című könyv azzal érvel, hogy a digiszexualitás növekedése előnyökkel fog járni, beleértve az emberi kapcsolatok megmentését is. Mivel az emberek nem lesznek egymásra utalva a szexuális életüket tekintve, így sokkal nagyobb szabadságnak fognak örvendeni.

Azoknak is sokat fog tudni segíteni, akik a múltban szexuális traumán, erőszakon mentek keresztül és így a normál emberekkel a szexuális kapcsolatra átmenetileg alkalmatlanok. Nekik terápiás módszerekre is felhasználhatók a robotok.

Másrészt a szexuális bűnözés áldozatai is jelentős mértékben csökkenhetnek, mivel az elkövetők, bűncselekmények elkövetése nélkül is kiélhetik bármilyen vágyaikat.

Ugyanakkor figyelmeztetnek arra is, hogy ez egy sor nehézséget is fog okozni. Mind azoknak akik helyett esetleg a partnerük robot szextársat választanak maguknak, mind pedig azoknak, akik túlságosan is rabjai lesznek ezeknek az új lehetőségeknek.

e813d9bde76a6a2df0e0111cf1e1572f

Azt is fel kell mérni, milyen hatással lesz a szexuálisan aberrált emberekre, ha vágyaikat robotokon teljesen szabadon kiélhetik. Vajon ezzel megelégszenek, vagy épp vágyaikat felspanolva, akár még inkább eltorzítva, valós emberek felé is kivetítik, esetleg nagyon súlyos szexuális bűncselekményeket is elkövetve ellenük.

Az orvosoknak már most,  előre fel kell készülniük arra, hogy foglalkozzanak a digiszexualitással és rendelkezzenek azzal a tudással, miként lehet mindezeket a pszichológiai problémákat kezelni. A társadalomtudósoknak pedig arra, hogy felmérjék milyen változásokat hoz mindez az emberi társadalomban és a folyamatokat összetartó, korrigáló intézkedéseket dolgozzanak ki előre.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel