Dél-Korea emberekre és állatokra hasonlító robotokat hoz létre a jövőbeni háborúkban való bevetésre

Dél-Korea emberekre és állatokra hasonlító robotokat hoz létre a jövőbeni háborúkban való bevetésre

Dél-Korea új erőfeszítéseket tesz az állatokat és más teremtményeket utánzó katonai robotok fejlesztésére, hogy háborúkban jobban helytálljanak a jövőbeli csatatereken” – közölte a fegyverbeszerzési hivatal vasárnap.

Legutóbbi dokumentumában vázolja a kulcsfontosságú védelmi technológiák fejlesztését, a Védelmi Beszerzési Program Hivatala (DAPA), mely kidolgozta azt a tervét, hogy az úgynevezett biomimetikákat aktívan alkalmazza a jövőbeli katonai fegyverrendszereiben.

Ha a tervek szerint haladnak, többféle biotermék várható, amelyek már 2024-ben az embereket és a rovarokat fogják utánozni és replikaként működhetnek. A DAPA azt mondta, hogy madarakat, kígyókat és más tengeri fajokat utánzó robotok is az ország katonai erőinek részei lehetnek.

Biometrikus robotok megváltoztathatják a jövő hadviselését és a kapcsolódó technológiák várhatóan nagy hatást gyakorolnak az egész védelmi iparra” – mondta Park Jeong-eun ügynökségi szóvivő, hozzátéve, hogy szerepük a keresési és mentési műveletektől a felderítésig terjed majd.