Dél-Afrikában most kezdődik csak igazán a fehérek elleni rasszizmus


A dél-afrikai Ekurhuleni városában komolyan vették az ottani kormány kérelmét és elkezdték elvenni, bármiféle kompenzáció nélkül, a fehér földművelők földjeit.

Elindult a botrányos dél-afrikai földreform, melynek keretében az ország nyíltan rasszista, fehér-ellenes vezetése háborút nyit a fehér földművelők és úgy en bloc a fehér lakosság ellen.

Az első olyan település, mely a gyakorlatban is beindítja a földek elkobzását, az a Johannesburg melletti Ekurhuleni, melynek vezetése bejelentette, nekiállnak erővel elfoglalni a fehér földtulajdonosok területeit, mindenféle kompenzáció nélkül.

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke legjobb barátai körében.

Az ország elnöke, Cyril Ramaphosa az üggyel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, hogy

a földelkobzással csak helyrehozzák a régi hibákat”

,azaz az apartheid alatt végbement eseményeket.

Johannesburgban az elővárosaival együtt körülbelül négymillióan élnek, azonban közülük hatszázezren siralmas körülmények között töltik mindennapjaikat.
Mivel nincs sok szabad földterület a közelben, hogy a hatóságok ott húzzanak fel új otthonokat a szegényebbek számára, ezért döntött a városvezetés a mihamarabbi földelkobzás mellett, hogy majd oda telepíti be a lecsúszott, javarészt fekete lakosságot.
A 65 éves dél-afrikai farmer, Hans Bergmann, akit már többször megtámadtak Tzaneenban lévő farmján. – Fotó: AFP

Mzwandile Masina, a város első embere elmondta, nem feltétlenül erővel fogják elvenni a fehér tulajdonban lévő földeket, elsősorban arra törekednek, azokat csak –ha erőszakkal is– megosszák majd azokkal, akiknek “szükségük van rá”.

Masina amúgy annak az Afrikai Nemzeti Kongresszus nevű pártnak a tagja, melynek az elnöke Ramaphosa.

Arra törekszünk majd, hogy fejlődést vigyünk az új földterületekre, hogy a jelenleg rossz körülmények között élőknek új otthona legyen”

– mondta a városvezetés egyik tagja.

A dél-afrikai vezetést csak a rövid távú érdek hajtja, abba nem gondolnak bele, amit a szakértők mondanak, miszerint hogyha kompenzáció nélkül elveszik a fehér farmerek földjeit, akkor azokon a területeken nem lesz más, aki szakszerűen megművelje azt, így brutális éhezés sújthatja a legdélebbi afrikai országot.


Like it? Share with your friends!

3 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Ezeket az Afrikai országokat nagyon be fogják húzni a csőbe.Igen,valószínűleg fel fognak áldozni rengeteg fehér embert ott is meg Európában is.Na de vajon elhiszi azt bárki,hogy a háttérhatalom aki birtokolja már a fél világ vagyonát ,levágná az arany tojást tojó tyúkot?A fehér embert?Szerintem mi vagyunk a csali, és a fehérek elleni bűncselekményeket,terrortámadásokat indokként fogják felhasználni,mint 9/11-nél.Azért kellett ennek a rengeteg ártatlan embernek meghalnia,hogy ők ezt a terrortámadást mutogathassák mint háborús ok.Most az iszlám állam miatt vannak ott ,aztán jön majd a fehér ember védelme Afrikában és Európában,bár most még nem ebben a szakaszban tartunk,hanem az invázió szakaszban.Persze ez csak egy lehetséges forgatókönyv.Ki tudja megérteni ezeknek a gondolkodásmódját teljesen?

    1. Jah és a védelemért engedelmességet igényelnek….a faxért nem elég amijük van?

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük