Csillagászok azt jósolják, hogy a “halo meghajtás” bolygó méretű űrhajók mozgatására lesz képes teljesen ingyen

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Lehet, hogy a hosszú utazásokra tervezett űrhajók problémáját sikerült megoldania David Kippingnek, a New York-i Columbia Egyetem egyik csillagászának. Az ötlete az, hogy a bolygó méretű űrhajók mozgatásához felhasználhatók a fekete lyukak szélsőséges gravitációs erői egy “halo meghajtó,” egy foton bumeráng segítségével, melyet egy lézerből lőnek ki. – ismerteti az új technológiát az Új Világtudat

Nem fogy ki többé az üzemanyag, a “könnyű vitorlázás” pedig mindaddig lehetséges, amíg a csillagközi autópályákon az optimális fekete lyukak közelében maradunk, teljes mértékben kihasználva a gravitációs segítséget. (1)

Kipping megemlítette, hogy a Dyson csúzli, Freeman Dyson fizikus ötlete adta számára az inspirációt az 1960-as évekből. A jelenleg 95 éves Dyson úgy véli, hogy az űrutazást a nagy bolygók vagy fekete lyukak közelében létrehozott gravitációs csúzli segítségével lehet megoldani, ami bizonyságot nyert, amikor a NASA a Voyager és a Galileo űrszondákat a Jupiterhez küldte. A pilóta nélküli űrhajók hajtóanyag nélkül voltak képesek felgyorsulni a Jupiter mérete és a Nap körüli keringési sebessége miatt, amely 13,1 kilométer másodpercenként.

A fekete lyukak közelébe repülő űrhajók problémája azonban rendkívül komoly, mivel ha túl közel mennek, akkor megsemmisülnek. Kipping új ötlete az, hogy elkerülhetjük, hogy űrjárművet küldjünk, helyete fotonokat lőnénk ki egy lézerrel, amelyek körkörös pályát írnak le a fekete lyuk körül, majd biztonságosan visszatérnek a hajóhoz.

Ezután az űrhajó a napelemes vitorláival vagy más eszközökkel kihasználhatja a megnövelt energiájú fotonok hatását, így még a legnagyobb űrhajók is relativisztikus sebességgel haladhatnának anélkül, hogy bármilyen más tüzelőanyag forrásra lenne szükség.

A csillagász azt mondja, hogy a fekete lyukak, amelyek egy másik objektum vagy egy másik fekete lyuk körül keringenek, a legjobb célpontok. Így a halo meghajtók még több energiát tudnak begyűjteni.

Kipping leírta, hogy milyen lenne a manőver egy olyan űrhajó számára, amely egy ilyen rendszerhez közeledik.

(1) – https://arxiv.org/pdf/1903.03423.pdf
(2) – https://motherboard.vice.com/en_us/

Forrás: Új Világtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel