Cseh politikusok teljesen be akarják tiltani az iszlámot, mert „gyarmatosítja a társadalmat” | Vadhajtások

Cseh politikai vezetők már korábban is keményen és elítélő hangnemben nyilatkoztak az iszlámról, a képviselők most az iszlám teljeskörű betiltásáról tárgyalnak a parlamentben – írja a Voice of Europe.

Jiri Kobza képviselő a következőt mondta:

„Ha valaki a hitetlenek és a zsidók meggyilkolására szólít fel, arról ne mondjuk, hogy ez a béka vallása.”

Kobza és pártja (Szabadság és Közvetlen Demokrácia – ford.) – mely az egyik legnagyobb a parlamentben – úgy véli, hogy az iszlám nem pusztán egy vallás, hanem egyben egy agresszív ideológia is, amelyet ezért be kellene tiltani.

„Az a javaslatunk, hogy minden olyan ideológiát tiltsunk be, amely gyűlöletet és erőszakot szít” – folytatja a képviselő. – „Az egyik ilyen az iszlám. És aztán persze itt van a fasizmus és a nácizmus.”

Hangsúlyozta továbbá, hogy a muszlimok nem akarnak és nem is fognak intergálódni a nem muszlim társadalmakba. Ami zajlik, nem migráció, hanem gyarmatosítás.
Csehországban a politikai spektrum egészében erőteljes bizalmatlanság tapasztalható az iszlám iránt, az ország lakosságának mindössze fél százaléka muszlim.

Egy tavalyi interjúban Bohuslav Sobotka, az akkori szociáldemokrata miniszterelnök elmondta,

„nem akarunk több muszlimot Csehországban.”

Milos Zeman cseh elnök, aki szintén szociáldemokrata, hasonlóképpen elítélte a közel-keleti vallást. Többek között azt nyilatkozta, hogy az iszlám egyszerűen nem való Európába.

A 2015-ben kirobbant menekült káosz közepette Zeman azt is kifejtette egy muszlim-kritikus demonstráción, hogy azok a muszlimok, akik akkor bejutottak Európába „gyilkosok és a vallási gyűlölet kultúrájából” érkeztek.

Geib Hajnalka