Csak az ukránokon múlt, hogy Putyin nem törölte el a föld színéről Ukrajnát


Vlagyimir Putyin orosz elnök még nyár elején fenyegette meg Ukrajnát azzal, hogy eltörli az országot a föld színéről, ha az oroszországi labdarúgó világbajnokság alatt bármilyen katonai provokáció bekövetkezik a részükről.

A labdarúgó-világbajnokság idején bekövetkező ukrán katonai “provokációknak” súlyos következményük lehet Ukrajna államiságára – figyelmeztette Kijevet Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki interaktív televíziós fórumán.

“Remélem, hogy ilyen provokációkig nem fajul el a dolog, de ha ez megtörténik, úgy gondolom, hogy annak nagyon komoly következménye lesz egészében véve az ukrán államiságra nézve” – jelentette ki Putyin Zahar Prilepin orosz író kérdésére válaszolva.

Prilepin fegyverrel harcolt a Donyec-medencei szakadár köztársaságok oldalán.

Ukrajna akkor azt még megúszta. Viszont komoly kérdés, hogy ki védi meg keleti szomszédunkat a 2019 májusában tartandó Európai Parlamenti választások után ha már az EP ezt nem teszi meg és addig Ukrajna csak ellenségeket gyűjt.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük