Brutálisan összeverte a fiatal nőt a szegedi ámokfutó

Bár számos szemtanúja volt az esetnek, négyen is hívták a rendőrséget, fél óra alatt sem sikerült kiérniük – mesélték. Végül a véletlen mégis arra sodort egy járőrt.

Megrázó jelenetnek lehettek tanúi azok, akik csütörtök dél körül a Mátyás tér környékén sétáltak. Egy fiatal férfi rátámadt egy nőre, és megpróbálta elvenni a pénztárcáját.

Rángatta a táskájánál és a hajánál fogva, és brutálisan összeverte a lányt, ököllel ütötte a szerencsétlent, ahol csak érte.

Egy kutyáját sétáltató fiatal mentette meg a földön szinte magatehetetlenül fekvő, láthatóan sokkos állapotba került nőt.

– Rákiabáltam a kapucnis férfira, hogy mit művel. Azonnal ledobta a földre a pénztárcát és egy ötszázast is, majd elkezdett nekem jönni. Muszáj volt védekeznem, engem is össze akart verni – mesélte a bátor fiatal, akinek sikerült megfékeznie a dühöngő ámokfutót.

Addigra azonban már többen is nézték, hogy mi történik.

– Azonnal hívtuk a rendőröket és a mentőket. A mentők gyorsan kiértek, de a rendőrök nem. Még hárman hívtuk őket, de csak annyit mondtak, tudnak az esetről, viszont fél óra alatt sem értek oda – mesélte Linda, aki szerint

végül a vak szerencsének volt köszönhető, hogy elfogták a támadót.

– Megpróbált elsétálni ez az elmebeteg, mi meg mentünk utána. Pont arra ment egy járőrautó, sikerült leintenünk. Ők már némi hezitálás után elkapták a srácot, és bezsuppolták a kocsiba – folytatta a szemtanú.

Az összevert lány rettenetesen nézett ki, az arca óriásira dagadt fel az ütésektől. Az alkoholtól vagy drogtól kábult támadója azt üvöltözte, hogy “ez a barátnőm és azt csinálok vele, amit akarok, ha így viselkedik” – mesélte egy másik szemtanú.

A fiatal lányt és a megmentőjét is kórházba kellett szállítani, a mentősök szerint az agyrázkódás mindkettejüknél azonnal látható volt. Alaposabb vizsgálat után tudják majd csak megmondani, hogy pontosan milyen, és mennyire maradandó sérüléseket szenvedtek.

SzegedMa.hu

Forrás